Artikel top billede

Stort kinesisk hacker-angreb mod Coca-Cola

Hacker-angrebet kan have forhindret Coca-Colas overtagelse af en stor kinesisk konkurrent.

I 2009 stod Coca-Cola foran det, der skulle blive det største udenlandske opkøb af en kinesisk virksomhed nogensinde. Den amerikanske læskedrik-gigant ville overtage China Huiyuan Juice Group for 2,4 milliarder dollar. Coca-Cola havde allerede fremsat sit tilbud og ventede på godkendelse fra de kinesiske myndigheder.  

Men så skete der noget. Verdens største producent af læskedrikke blev kontaktet af forbundspolitiet FBI med en foruroligende nyhed. Hackere var brudt ind i Coca-Cola's systemer og havde stjålet følsomme oplysninger om det planlagte opkøb. Tre dage senere faldt det gigantiske firmaopkøb til jorden. De kinesiske myndigheder ville ikke godkende overtagelsen.

Coca-Cola har hemmeligholdt hacker-angrebet lige siden, og først nu er historien kommet frem. Ifølge Bloomberg er det kun et af mange elektroniske indbrud hos virksomheder, som er holdt hemmelige for aktionærer, medarbejdere, myndigheder - og i mange tilfælde også selskabets egen ledelse.

Det gælder blandt andet et stort angreb mod det britiske energi-selskab BG Group sidste år og et hacker-indbrud hos ArcelorMittal i Luxembourg og Chesapeake Energy i USA.

Mange virksomheder frygter, at det vil ramme deres omdømme og aktiekurs, hvis informationerne om hacker-angreb slipper ud.

Bloomberg kan nu for første gang fortælle hele historien om angrebet hos Coca-Cola. Det ser ud til, at hackerne har været inde i netværket hver dag i mindst en måned, og de har haft adgang til stort set alle Microsoft Windows-servere på netværket.

I første omgang har de sendt e-mails med malware til flere af selskabets direktører, og herefter har de langsomt udvidet deres adgang til resten af netværket, hvor de blandt andet har fået fat i interne e-mails om det kinesiske opkøb.

Ifølge sikkerhedsfirmaet AlienVault er det den kinesiske hacker-gruppe Comment, der stod bag angrebet, men andre mener, at den kinesiske stat kan være involveret.

Hackerne fik fat i elektronisk korrespondance mellem Coca-Cola's topledelse om opkøbet. Det kan være en af årsagerne til, at det kinesiske handelsministerium blokerede for opkøbet. Coca-Cola har heller ikke siden foretaget opkøb i Kina.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere