Artikel top billede

Skadefro fiberbranche: Håner TDC efter markedsføringssejr

Ny aftale om markedsføring regnes for kæmpe sejr i fiberbranchen. Især glæder man sig over, at ærkerivalen TDC må krybe til korset.

Læs også: Nu får du klar besked om din reelle internet-hastighed

Regeringen truer telebranchen med indgreb

Landets fiberselskaber havde grund til at lade champagnepropperne springe, da det tidligere på ugen lykkedes Forbrugerombudsmanden at få en aftale i stand med telebranchen om markedsføring af bredbåndshastigheder.

Et emne, der længe har været en torn i øjet på fiberselskaberne, da den uigennemsigtige markedsføring har gjort det sværere for fiberselskaberne at score point hos kunderne på fiberteknologiens hastighedsfordele.

Derfor løfter man armene hos fiberselskaberne, heriblandt deres flagskib Waoo, på trods af at aftalen kun indebærer, at teleselskaberne som minimum skal levere halvdelen af hvad de lover.

"Det er vi meget glade for i Waoo, hvor vi længe har kæmpet for at få en ærlig markedsføring af bredbåndshastigheder, og vi havde gerne set reglerne skærpet endnu mere," lyder det fra Anders Christjansen, Waoos direktør.

Waoo sad dog ikke selv med ved forhandlingsbordet, da aftalen blev indgået. De mente nemlig, at teleselskaberne, anført af TDC, bevidst forhalede processen, der begyndte sidste år.

Ingen aftale uden regeringens trusler

I frustration forlod Waoo derfor forhandlingerne i foråret, men var dog repræsenteret i form af Dansk Energi.

"Det er en ren tilståelsessag fra de traditionelle teleselskabers side. De har været nødt til at indgå en aftale med Forbrugerombudsmanden. Regeringen har reelt tvunget dem til det, fordi regeringen i august meldte ud, at den ville lovgive på området med virkning fra årsskiftet, hvis branchen ikke selv var i stand til at indgå en aftale," udtaler Anders Christjansen, der ligesom mange andre chefer i fiberbranchen har en fortid i fjendens lejr, TDC.

Men trods aftalens indgåelse er det langt fra sikkert, at sidste kapitel er skrevet i markedsføringskampen.

I hvert fald venter Waoo med slet skjult skadefryd på at se, hvordan ærkerivalen TDC har tænkt sig at leve op til aftalen, der træder i kraft 1. marts 2013.

"Det bliver spændende at se, hvad TDC vælger at gøre. Vil de informere deres kunder om, at de fremover kun får den halve hastighed og sænke prisen til det halve? Eller vil de fortælle deres kunder, at de godt nok kun får halvdelen af den hastighed, de har troet, men at kunderne alligevel skal betale det, de plejer?"

"Under alle omstændigheder glæder vi os i Waoo over, at Forbrugerombudsmanden nøje vil følge med i udviklingen i markedsføringen efter første marts for at se, om branchen overholder reglerne. Branchen har brug for at få en højere troværdighed hos forbrugerne," siger Anders Christjansen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere