Artikel top billede

HP: Derfor skal du endelig ikke nedgradere til Windows 7

Køber man som forbruger en pc med Windows 8 Pro er det muligt at nedgradere til eksempelvis Windows 7 Professional. Men lad nu være, lyder det fra HP. Se hvorfor her.

Computerworld News Service: Hewlett-Packard fraråder sine private kunder at nedgradere nye pc'er fra den præinstallerede Windows 8 til Windows 7.

I et svar på Hewlett-Packards support-websted skriver selskabet, at der ikke vil være support til stationære og bærbare til forbrugere solgt efter 26. oktober - den dato Windows 8 blev lanceret - ved nedgradering til den sidste version af Microsofts styresystem, Windows 7.

"Windows 7 vil ikke være understøttet på disse nye platforme, og der vil ikke være nogen drivere, apps eller noget Windows 7-indhold tilgængeligt fra HP," skriver HP.

"Hvis man som forbruger vælger at nedgradere sit stationære eller bærbare system fra HP, vil HP fortsat understøtte hardwaren, men hvis der opstår et problem, hvor der er brug for HP-diagnostik, eller det fastslås, at den installerede software eller styresystemet skaber problemet, så vil HP muligvis foreslå at systemet føres tilbage til det oprindelige Windows 8."

Nedgraderings-mulighed er kutyme

Det er kutyme, at muligheden for nedgradering - at kunderne kan udskifte en nyere version af Windows med en ældre uden at betale for begge kopier - medfølger udgaver af Windows til erhverv.

Hensigten er at lade virksomheder anvende deres foretrukne version af styresystemet på også nye pc'er.

Derfor er det kun Windows 8 Pro, der inkluderer en sådan ret til nedgradering.

Den forbrugerorienterede standardudgave af Windows 8 inkluderer ikke retten til nedgradering.

Brugere af Windows 8 Pro kan nedgradere til Windows 7 Professional eller Vista Business.

Der er desuden kun OEM-kopier af Windows, der inkluderer muligheden for nedgradering.

Det er de kopier af Windows, der er præinstallerede af pc-producenter som HP.

Ligesom tidligere er kunden selv ansvarlig for at anskaffe installationsmediet til eksempelvis Windows 7 Professional, hvis han eller hun ønsker at nedgradere fra Windows 8 Pro.

Her vil der alligevel være mulighed for nedgradering

HP bemærker, at selskabet dog vil yde support ved nedgradering af sine erhvervsorienterede pc'er.

Det vil for eksempel sige, at HP i disse tilfælde vil levere drivere og deslige.

Selvom HP's forbrugerorienterede pc'er som standard kommer med Windows 8, vil private kunder, som i forbindelse med købet har valgt Windows 8 Pro - det er et valg, der er tilgængeligt for mange maskiner - automatisk få ret til at nedgradere. Det koster ekstra at få Windows 8 Pro i stedet for Windows 8.

Op til to år

HP sælger ligesom de fleste pc-producenter stadig visse modeller med Windows 7 præinstalleret.

Microsofts regler gør det muligt for OEM'er at udstyre deres pc'er med det ældre styresystem i op til to år, det vil sige indtil sidst i oktober 2014.

Vælger man selv at nedgradere, skal man desuden være opmærksom på, at det er mere besværligt med Windows 8 end tidligere:

Man er først nødt til at foretage ændringer i BIOS, så pc'en starter op i såkaldt "legacy-tilstand."

Som standard anvender Windows 8 UEFI-tilstand (Unified Extensible Firmware Interface) på nye pc'er for at have adgang til visse nye funktioner såsom Secure Boot.

Retten til nedgradering blev ikke anvendt i nogen særlig grad på Windows 7, fordi kunderne generelt var glade for denne version af Windows.

Derimod fik denne mulighed en hel den medieomtale efter lanceringen af Windows Vista, da mange frustrerede brugere valgte at gå tilbage til Windows XP.

Det er stadig for tidligt at sige, om Windows 8 ligesom Vista vil anspore et udbredt ønske om at nedgradere, eller om kunderne med tiden vil tage de store forandringer i brugergrænsefladen i Windows 8 til sig.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere