Artikel top billede

Nokia klar med ny kort-platform

Nokia samler nu sine korttjenester under navnet Here og kommer med nye apps til iOS og Android.

Nu vil Nokia satse stort på digitale kort. Tirsdag kunne Nokia-chef Stephen Elop præsentere den nye kort-platform Here i San Francisco. Fremover skal alle Nokias digitale kort og lokations-tjenester samles under dette brand. Samtidig har man overtaget det amerikanske selskab Earthmine, der er specialiseret i 3D-kortlægning af byer.

Fremover skal Nokias kort kunne bruges på stort set alle mobile og stationære platforme. På Here.net kan man finde en HTML 5-version af kortmaterialet og en 3D-visning af udvalgte byer. Den bruger WebGL og kræver altså ikke et særligt Nokia-plugin i browseren.

I de digitale kort kan man få vist en række informationer, som den aktuelle trafiksituation, seværdigheder, indkøbs-muligheder eller restauranter.

Der er også en ny Map Creator, hvor brugeren selv kan tilføje veje og tunneller i områder, hvor der stadig mangler kortmateriale. Det værktøj skulle være betydeligt mere simpelt end Online Map Editor i Openstreetmap. Der er dog kun muligt at indtegne nye veje i et begrænset udvalg af lande, fortrinsvis i Afrika og Caribien.

Here kan også bruges under Android og iOS. Nokia har annonceret en ny mobil app, som også er baseret på HTML 5. Her bliver det også muligt at downloade kortmaterialet og bruge det offline. Det ser ud til, at Here skal positioneres som et alternativ til Apple Maps og Google Maps.

Den nye app til iOS kommer i løbet af de næste uger, og et SDK til Android, hvor udviklere kan indbygge kortet i deres egne applikationer, skulle være klar i begyndelsen af det nye år.

Sammen med Mozilla udvikles også en særlig webversion, der skal kombineres med Firefox OS.

Med opkøbet af Earthmine har Nokia fået teknologi til at skabe sin egen konkurrent til Google Street View. Det skal lanceres under navnet Nokia Livesight, hvor man kan få 3D-elementer blændet ind i kamera-billedet fra sin smartphone eller tablet-pc. Det bliver allerede brugt i City-Kompas app'en til Nokias Lumia-telefoner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere