Artikel top billede

Microsoft: Farlige sikkerhedsbrister i din Windows

19 fejl rettes med denne måneds sikkerhedsopdateringer fra Microsoft i Windows, Internet Explorer 9, Excel og .Net.

Computerworld News Service: Microsoft lukker med denne måneds sikkerhedsopdateringer 19 sårbarheder i Windows, Internet Explorer 9, Excel og udviklings-frameworket .Net.

Blandt dem er fire sikkerhedshuller i det netop lancerede Windows 8 og varianten til tablets, Windows RT.

Af månedens seks sikkerhedsbulletiner kategoriseres fire som kritiske, hvilket er Microsofts højeste trusselskategori, mens de resterende to kategoriseres som henholdsvis vigtig og moderat.

Af de 19 sårbarheder, der lukkes, kategoriseres syv som kritiske.

Denne bør du installere først

"IE9-opdateringen er den, der bør installeres først," kommenterer Andrew Storms, der er sikkerhedschef hos nCircle Security.

"Det er en drive-by," tilføjer han med henvisning til en metode, der betyder, at hackerne blot skal lokke brugerne til at besøge et skadeligt websted.

Gør man det med Internet Explorer 9 uden denne sikkerhedsrettelse, kan det uden videre resultere i, at ens pc med Windows 7 eller Vista bliver kapret.

Internet Explorer 9 kan kun køre på disse to versioner af Windows.

Ingen andre versioner af Microsofts browser, heller ikke den nye Internet Explorer 10, er påvirket af MS12-071.

Internet Explorer 10 er indbygget i Windows 8 og Windows RT og udkom i går i en såkaldt release preview-version til Windows 7.

Storm anbefaler, at man placerer installationen af MS12-075 som nummer to på sin opgaveliste.

Denne opdatering lukker tre sårbarheder i Windows kernel mode-drivere, hvoraf én kategoriseres som kritisk.

Det drejer sig om en fejl i styresystemets behandling af TrueType-fonte, som ifølge Storms dog kun kan udnyttes af meget målrettede hackere.

"På trods af at det ser alvorligt ud, så er det ikke særlig realistisk at forvente at se fungerende udnyttelser," lyder vurderingen fra Storms.

Mange kriterier skal opfyldes

Han henviser til en lang række kriterier, der skal opfyldes for et succesfuldt angreb, heriblandt er det nødvendigt at forfalske en proxy-server.

Microsoft giver selv denne fejl værdien "2" på sit Exploitability Index, der beskriver selskabets vurdering af, hvor sandsynligt det er, at en given sårbarhed faktisk vil blive udnyttet.

"Det ville være svært at bygge en exploit-kode," skriver Microsoft om TrueType Font Parsing-sårbarheden.

Dermed er Microsofts og Storms' vurdering på linje.

Denne sårbarhed blev rapporteret til Microsoft via Googles dusørprogram for fejlfinding.

Sidst i september udbetalte Google cirka 29.000 kroner til to sikkerhedseksperter for at have fundet denne sårbarhed.

Fire af de 19 rettede fejl er i Windows 8 og Windows RT. Tre af dem er kritiske og den fjerde kategoriseres som vigtig.

De to kritiske fejl i bulletinen MS12-072 påvirker Windows 8 og tablet-varianten Windows RT, ligesom TrueType-sårbarheden i MS12-075 og en af sårbarhederne i MS12-074, som retter alle versioner af frameworket .Net.

"Jeg er sikker på, at Microsoft er skuffet over at have udgivet Windows 8 sidst i oktober og allerede have udgivet rettelser til det," bemærker Storms.

"Men for at sige det som det er, så er der blevet genbrugt megen kode, så det bør ikke overraske, at der kommer fejlrettelser til Windows 8. På trods af al den snak om, at de nyeste platforme er de sikreste, så vil der stadig blive fundet fejl, som skal rettes."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere