Artikel top billede

(Foto: Microsoft)

Ballmer: Android er for vild og ukontrolleret

Microsoft-chef Steve Ballmer kritiserer både Android og iOS. Han antyder at Microsoft vil lancere flere hardware-produkter.

Hele Android-økosystemet er "vildt og ukontrolleret," sagde Microsoft-chef Steve Ballmer onsdag aften i en samtale med LinkedIn-stifteren Reid Hoffmann på en konference i Santa Clara. Han hævdede, at Android er alt for sårbar over for malware. På den anden side står Apples iOS, som er meget stramt styret og derfor alt for dyrt.

Microsoft-chefen mener, at Windows Phone ligger midt imellem og forener "det bedste fra de to verdener".

Men sandheden er, at Windows Phone er en lille dværg på smartphone-markedet. I den seneste opgørelse kommer platformen kun op på to procent. Den næste udfordring er at nå 10 procent, sagde Ballmer, og derefter vil man gå efter 15 og så 20 procent.

Han antydede også, at Microsoft vil lancere flere nye mobile hardware-produkter. Der er rygter om, at Microsoft foruden sin nye tablet-pc Surface også vil sælge en smartphone. Men det vil Ballmer ikke bekræfte.

Microsoft-chefen sagde dog, at størsteparten af Windows-enhederne også om fem år vil blive fremstillet af hardware-partnere og ikke af Microsoft selv.

"Når det er sagt, så er det også tydeligt, at der er muligheder for innovation på området mellem hardware og software, og det er et område, som Microsoft skal udnytte," lød hans budskab.

Men Microsoft kan risikere at få problemer med sine hardware-partnere, hvis man vil forfølge den samme model som Apple, der sælger tæt integreret software og hardware. Acer har allerede skarpt kritiseret Microsofts beslutning om at sælge sin egen tablet-pc.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere