Artikel top billede

Din Blackberry kan udløse nikkel-allergi

Nu advarer forskere om, at Blackberry-telefoner kan være skyld i allergiske reaktioner. Se her, hvilken telefon du bør vælge i stedet for.

Hvis du har nikkel-allergi bør du vælge en Android-telefon eller iPhone frem for Blackberry. Sådan lyder anbefalingen fra forskere hos American College of Allergy, Asthma and Immunology (ACAAI). I en undersøgelse har man fundet nikkel på knapper og tastatur i omkring en tredjedel af Blackberry-telefonerne. Der er ikke fundet spor af metallet i iPhone eller Android-enheder.

Det er rester af nikkel fra produktionen af Blackberry-telefonen, som er fundet på knapperne.

Det vurderes, at 8-9 pct. af befolkningen lider af nikkel-allergi og forskerne mener at kunne dokumentere flere sager, hvor telefoner har udløst allergiske reaktioner. De typiske symptomer er tørre, kløende udslæt langs med kindeben, kæben og ørerne.

De knap så populære klap-telefoner er de værste allergi-udløsere. Her er der fundet nikkel i 91 pct. af de testede modeller og 52 pct. af dem indeholder kobalt.

Canadiske Research in Motion (RIM), der fremstiller Blackberry-telefonen, afviser historien over for avisen Toronto Star.

"Allergiske reaktioner optræder kun, hvis nikkel bliver fundet på telefonens yderside. Vi har testet vores telefoner i henhold til EU test-protokollen EN 1811 og har ikke fundet nikkel på de ydre overflader af nye Blackberry-telefoner," hedder det i en erklæring fra firmaet.

Samtidig tilføjer RIM, at alle mobiltelefoner indeholder nikkel på printpladerne inde i telefonen.

Men forskerne fastholder, at man har fundet nikkel på knapper, kameraer og højtalere i hver tredje af de 17 testede brugte Blackberry-telefoner.

Det anbefales derfor, at Blackberry-brugere med "kendte allergier" bør begrænse deres brug af telefonen. En anden mulighed er at bruge et plast-cover, trådløst headset eller en gennemsigtig skærmfolie for at begrænse den fysiske kontakt med telefonen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere