Artikel top billede

Ny plan: Sådan kan det blive sjovt at anvende ERP

Vi har lært at leve med tunge ERP-løsninger, der er alt andet end sjove at arbejde med. Nu skal det ændres. Det er bare lettere sagt end gjort.

Læs også:

SAP: Sådan vil vi skabe en iPod-revolution for data-nørder

SAP's vision om at gøre ERP-systemer og data-analyser langt mere simple og fascinerende vækker genlyd rundt omkring i it-branchen.

Budskabet blev fremlagt af danske Jim Hagemann Snabe tidligere på ugen på SAP Sapphire-konferencen i Madrid.

Jim Hagemann dragede blandt andet en parallel til udviklingen i musikindustrien, hvor Apple i sin tid pludselig kom med en helt ny tilgang til måden at opbevare og anvende musik på med iPod og iTunes.

Han sagde, at man kan lære meget af ændringerne i forbruget af musik og værdikæden i denne industri.

"Jeg vil påstå, at det her sker i alle industrier," sagde Jim Snabe, der mener, at vi skal finde ind til fascinationen for på den måde at skabe innovation og vækst.

ERP-folket er ramt af Stockholmsyndromet

Capgemini-rådgiver Ron Tolido mener i et blogindlæg, at der i den grad er tale om en stor opgave, hvis Snabes vision skal realiseres:

"Lad os være helt ærlige. ‘Sjovt' er ikke det første, man tænker på, når man tænker på de store, monolitiske ERP-systemer, som vi modvilligt har lært at leve med i løbet af årtier," skriver Ron Tolido.

"Med mindre du er en daglig super-bruger af et sådan system og ikke kan forestille dig at leve uden det - og dermed grundlæggende lider af et ERP Stockholmsyndrom - forsøger du typisk bare at holde den komplekse og ikke specielt tilfredsstillinde brugeroplevelse ud."

Sådan bliver ERP sjovt

Ron Tolido mener ikke, at man endnu kan tale om en consumerization-revolution inden for forretningssoftware, sådan som SAP's Jim Snabe ønsker sig - men at der dog finder en udvikling sted.

"Ja, det det er stadig ERP. På en måde. Men cloud, mobility, big data og sociale udvidelser skaber lag rundt om det, som ikke bare gøre det langt mere sjovt at bruge - en kæmpe bonus i sig selv - men også skaber ny værdi, som forretningen endnu en gang kan udnytte."

Af konkrete eksempler på denne udvikling nævner Ron Tolido i nye enterprise app stores, der gør det langt lettere at tage mindre komplicerede løsninger i brug eksempelvis i form af apps til tablets og smartphones.

"... de vil være simple, attraktive og fokuserede apps, der hjælper dig med at udføre meget specifikke opgaver på farten, skriver han."

"Før eller senere vil disse apps blive hoved-repræsentationen af SAP-systemet. Over tid vil det selvfølgelig ændre måden, vi opfatter ERP på."

"Den dag, vi indser, at ERP, som vi plejede at kende det, er blevet usynligt - ikke længere er ERP - der er vi kommet meget tættere på Jims tilsyneladende usandsynlige drøm," skriver Ron Tolido fra Capgemini.

SAP's visioner

Konkret mener Jim Snabe, at SAP kan hjælpe kunderne med at opnå mere simple og effektive ERP- løsninger vækst ved hjælp af in-memory teknologien Hana, der muliggør ekstremt hurtig data-behandling, og så ERP-selskabets mange nye mobile løsninger.

"Det er simplificeringen af data, simplificeringen af værdikæden, og sidst men ikke mindst er det simplificeringen af forbruget. Resultatet for alle industrier er mere værdi for lavere omkostninger," sagde den danske SAP-topchef i sin tale.

Se Jim Hagamann Snabes keynote fra Madrid:

Læs også:

SAP: Sådan vil vi skabe en iPod-revolution for data-nørder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere