Artikel top billede

Virksomheder giver en kold skulder til Windows 8

Microsoft skal ikke regne med succes for Windows 8 i erhvervslivet lige med det samme, viser undersøgelse om planerne for det nye styresystem i en lang række virksomheder.

Læs også:

Dansk top-direktør: Derfor satser vi på Windows 8

Windows 7 eller 8: Sådan træffer du dit valg

Så få it-afdelinger er klar til at satse på Windows 8

Virksomhederne er langt mere tilbageholdende over for Windows 8, end de var over for Windows 7.

Det er konklusionen fra Forrester, efter at analysefirmaet har spurgt 1.282 it-beslutningstagere i tredje kvartal i år om deres planer med Windows 8.

Samme spørgsmål stillede Forrester i sin tid til Windows 7-planerne.

"Windows 8 oplever omtrent halvdelen af den interesse fra it-hardware-beslutningstagerne, som Windows 7 så på samme tidspunkt," skriver Forrester.

Konkret svarer kun 24 procent af virksomhederne ja til, at de forventer at migrere til Windows 8, men ikke har specifikke planer på nuværende tidspunkt. I 2009 med Windows 7 var det 49 procent, der svarede ja til dette spørgsmål.

47 procent svarer, at de endnu ikke nogen holdning til Windows 8, fordi de endnu ikke har set nærmere på det. Med Windows 7 var det kun 27 procent, der havde det sådan.

Det er også interessant, at 10 procent svarer, at de har planer om at springe over Windows 8 og vente til den næste version. Det var kun en procent, der havde de tanker med Windows 7.

Interessant til tablets

Analysefirmaet Gartner har analyseret sig frem til nogenlunde samme billede som Forrester. Gartner vurderer, at 90 procent af virksomhederne frem til 2015 vil undgå udrulning af Windows 8 i stor skala.

"Markedet vil være tid om at modnes, og de fleste virksomheder vil sidde på sidelinjen indtil videre," har Gartner skrevet.

Samtidig viser en anden Forrester-undersøgelse dog, at medarbejderne selv har en betydelig interesse for Windows 8 til tablet-pc'er.

På spørgsmålet, "hvilket operativsystem vil du ønske at anvende på din næste tablet (hvis du vidste, at din arbejdsplads understøttede det)?" svarer 20 procent Windows 8.

26 procent svarer iPad, og 17 procent svarer Android.

En af de it-chefer, der allerede har konkrete planer om Windows 8-udrulning, er Mickael Munck fra Saxo Bank.

Han satser på styresystemet til virksomhedens 1.400 medarbejdere. Læs om de foreløbige erfaringer og de fremadrettede forventninger her.

Læs også:

Dansk top-direktør: Derfor satser vi på Windows 8

Windows 7 eller 8: Sådan træffer du dit valg

Så få it-afdelinger er klar til at satse på Windows 8

Microsoft til skeptikere: Derfor skal I skifte til Windows 8




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere