Artikel top billede

Her er tallene: Danskernes mobile dataforbrug stiger voldsomt

Så voldsomt er den danske datatrafik fra mobiltelefoner steget på bare ét år.

Den seneste halvårlige telestatistik fra Erhvervsstyrelsen taler et tydeligt sprog, når det gælder danskernes stigende brug af smartphones. I løbet af et år er datatrafikken fra mobiltelefoner steget med hele 240 procent. Den har rundet 6,9 mia. MB data i første halvår 2012.

På et år er antallet af mobile bredbånds-abonnementer steget med 20 procent til 5,1 mio. i midten af 2012.

Når det gælder fastnet-bredbånd, er antallet af abonnementer stort set uændret. Der er 39 fastnet-abonnementer for hver 100 indbyggere i Danmark. Der er et lille fald i DSL-abonnenter og en mindre stigning i kabelmodem-teknologien.

Fiber er i kraftig fremgang med en vækst på lidt over 30 procent i løbet af et år.

Den gennemsnitlige hastighed for fastnet-bredbånd er steget med lidt under 40 procent fra 12,6 Mbit/s i midten af 2011 til 17,3 Mbit/s i midten af 2012.

Det er nu muligt at få bredbånd med mindst 100 Mbit/s i download-hastighed, men kun 0,8 pct. af bredbånds-abonnenterne havde denne hastighed i midten af året.

I de internationale sammenligninger har Danmark tidligere ligget i spidsen, men andre lande har nu hurtigere bredbånd. En rapport fra sidste sommer placerer Danmark på en global 14. plads, og selv blandt de europæiske lande rækker det kun til en niendeplads.

Det er Sydkorea og Japan, der ligger i spidsen med det hurtigste bredbånd på verdensplan, mens lande som Holland og Irland klarer sig bedst i Europa.

Halvårstatistiken indeholder også tal for telefoni og IPTV. For andet år i træk er antallet af sendte sms-beskeder faldet - senest med 6,8 pct. i dette halvår - og dette tyder på, at en større del af kommunikationen nu kører over mobile apps.

Der er sket en stigning i antallet af mms-beskeder på 51,5 pct., men det er stadig kun en dråbe i havet i forhold til sms-trafikken.

I første halvår 2012 sendte hvert mobilabonnement i gennemsnit lidt over 132 sms'er og ca. 1,5 mms'er om måneden.

Der bliver nu talt 2,3 gange mere i mobiltelefon end i fastnettelefonen, og antallet af fastnettelefon-abonnementer er faldet med 163.000 i det sidste år.

Når det gælder IPTV-abonnementer, er stigningen på lidt over 32 pct. til 332.000 i sommeren 2012.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere