Artikel top billede

It-direktør truet med sagsanlæg for at hjælpe SAS

Tidligere it-direktør har modtaget en trussel om sagsanlæg, fordi han skal hjælpe det vingeskudte skandinavske flyselskab med at effektivisere.

Norske Hans-Petter Aanby er en forbavset mand, efter han i weekenden blev truet med at blive sagsøgt af sin tidligere arbejdsgiver, flyselskabet Norwegian.

For efter Hans-Petter Aanby i ni år har arbejdet for Norwegian, hvor han blandt andet i 2007 blev kåret af Computerworlds norske søsterblad til årets it-direktør, stoppede han i foråret og blev derefter selvstændig konsulent.

I moradset efter flyselskabets SAS' nærdødsoplevelse i de mange forgangne uger, er Hans-Petter Aanby fra 1. november blevet hyret til at effektivisere det skandinaviske luftfartsselskab, som ligger i skarp konkurrence med Norwegian.

Og det et netop det nye arbejdsforhold hos Norwegians konkurrent, der har fået Norwegians jurister til at fare i blækhuset og true med sagsanlæg, fordi de mener, at den tidligere it-direktør var ansat til og med maj.

Det skriver Dagens Næringsliv i Norge.

Er forbavset over truslen

"Jeg fik et brev i weekenden med kort svarfrist. Det drejer sig om uenigheder omkring, hvornår jeg egentlig sluttede i Norwegian," forklarer Hans-Petter Aanby til Dagens Næringsliv.

Samtidig understreger den tidligere it-direktør hos Norwegian, at han selv mener, at han har fulgt jobopsigelsen og Norwegians efterfølgende karantæneperiode til punkt og prikke.

"Jeg synes, det er noget specielt efter alt det, jeg har gjort for Norwegian. Jeg har skabt masser af værdi for ejerne, og jeg er forbavset over dette," siger Hans-Petter Aanby om Norwegians raslen med sablen.

Nemt at stjæle informationer

Hos Norwegian er budskabet klart:

"Det er nemt at tage information og forretningshemmeligheder med sig. Det siger sig selv," forklarer Norwegians kommunikationsdirektør, Anne-Sissel Skånvik, til Dagens Næringsliv.

Inden Hans-Petter Aanby begyndte hos Norwegian i 2003 havde han tidligere været hos netop SAS i otte år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere