Artikel top billede

Samsung hævder at iPad Mini krænker patent

Samsung har nu udvidet sin patent-retssag mod Apple, som nu også omfatter den seneste iPad og den nye iPad Mini.

Koreanske Samsung hævder nu, at den fjerde generation af iPad og den nye lillebror iPad Mini krænker selskabets patenter. Samsung og Apple har allerede sagsøgt hinanden for design-tyveri og patent-krænkelse - et opgør, der kører hos domstole i en række lande - og nu bliver de seneste produkter fra Apple også inddraget i denne strid.

Ifølge et dokument til retten, som CNET har fået fat i, mener Samsung, at "alle Apple-produkter med indbygget højtaler og lydudgang" krænker et bestemt patent, og de nye produkter fra Apple bør derfor automatisk tages med i retssagen.

Foruden iPad og iPad Mini er det også den femte generation af iPod Touch, som skal tilføjes til listen over patentkrænkende produkter. Samsung har tidligere også tilføjet iPhone 5, der blev lanceret, efter at sagen startede. Det har domstolen accepteret den 15. november.

Apple har tidligere hævdet, at en hel stribe af produkter fra Samsung krænker firmaets design- og teknologi-patenter, herunder Galaxy S3 og Galaxy Nexus.

I august blev Samsung dømt til at betale en erstatning på omkring 6,2 milliarder kroner til Apple. I den sag havde Samsung også forlangt erstatning af Apple, men det sydkoreanske selskab fik ikke medhold i et eneste punkt ved den amerikanske domstol.

Dén afgørelse er nu anket, og der skal holdes et nyt retsmøde den 6. december, hvor Apple vil forsøge at få forbudt salget af en række Samsung-produkter i USA.

Men samtidig har Samsung altså sagsøgt Apple for patentkrænkelse i en anden retssag, og her forsøger koreanerne også at opnå en erstatning og forbud mod salg af Apples produkter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere