Artikel top billede

Sådan er Nintendos nye super-konsol

Den første tekniske analyse af Wii U skuffer. Det er hurtigere at hente websider med din smartphone.

Nintendo har netop lanceret sin nye spilkonsol Wii U, og der har været stor interesse omkring konsollens hardware-specifikationer. Den nye maskine burde være lysår forude i forhold til PlayStation 3 og Xbox 360, som efterhånden har mange år på bagen. Men Nintendo fortæller selv ikke meget om, hvad konsollen indeholder.

Nu har hardware-eksperterne hos Anandtech åbnet maskinen med skruetrækker og barberblad og taget et nærmere kig på indmaden.

Den færdige analyse med mange billeder, som kan ses her, indeholder interessante detaljer om konsollen.

I maskinens hjerte banker et usædvanligt multi-chip-modul med komponenter fra både AMD, IBM og Renesas. IBM har leveret en processor med tre kerner, der bruger Power-arkitekturen. I forgængeren Wii er der også en Power-chip kaldet Broadway, men den har kun en enkelt kerne.

Anandtech har forsøgt at måle processorens ydelse med det såkaldte Sunspider-benchmark, der måler, hvor lang tid det tager at opbygge en webside. Her er Wii U omkring 30 pct. langsommere end en Razr M smartphone med Qualcomms Snapdragon System-on-a-Chip.

En del af forklaringen kan være, at browseren i Wii U bruger en forældet version af webkit, men det er alligevel bemærkelsesværdigt, at konsollen faktisk er langsommere end en smartphone.

Det ser heller ikke ud til, at Wii U er særlig hurtig til spil. Spilfirmaet 4 A Games, der står bag Metro-serien, klager over, at processoren er "forfærdelig langsom". Ifølge NowGamer er der mange af de aktuelle spil til Xbox 360, PlayStation 3 og pc, som slet ikke kan porteres til Wii U. Den er ganske enkel ikke hurtig nok.

Processoren i Wii U er meget lille, og den har stadig en strukturbredde på 45 nanometer. Det betyder til gengæld også, at strømforbruget er meget begrænset. Ifølge Anandtech ligger det kun på omkring 31 watt i normal brug. Hvis man streamer en film fra Netflix, er det 28,5 watt.

Det ser altså ud til, at den nye konsol bruger væsentlig mindre strøm end konkurrenterne, men den behersker ikke en modus, hvor den kan skifte til en dvale-tilstand.

Der er usikkerhed omkring grafik-processoren i konsollen, men der er sandsynligvis tale om en RV770-GPU, som blev brugt i AMDs Radeon HD 4000-serien for fire år siden. Der skulle være 32 MB Embedded-RAM. Det er altså heller ikke noget, der kan måle sig med de aktuelle pc-grafikkort.

Ifølge analysen er grafik-processoren hele fem gange større end systemets hoved-processor (CPU). Det er helt normalt at fokusere på grafikken i en spilkonsol, men en forskel i denne størrelsesorden er alligevel usædvanlig.

Den tredje komponent i konsollens multi-chip-modul kommer fra Renesas, og den måler kun 2,65 kvadratmillimeter. Det kan være hukommelse eller en PCIe-switch, der forbinder GPU og CPU.

Anandtech kan også fortælle, at Wii U indeholder 2 GB RAM fra Hynix, og her er der tale om den hurtige DDR3-1600 hukommelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere