Artikel top billede

Seks tip der kan forbedre din Dropbox-sikkerhed

Har du tillid til sikkerheden på Dropbox?

Dropbox er gennem de seneste år blevet ramt af flere sikkerhedsbrist

Og derfor tøver mange med at lægge deres data op i skyen, selv om vi ofte ikke har de samme kvaler ved at gemme vores data ukrypteret på en computer eller en usb-nøgle, som vi risikerer at miste.

Der findes dog en lang række punkter, hvor du i forhold til Dropbox' standardindstillinger kan forbedre sikkerheden i skyen.

Her er seks af dem:

Brug Dropbox til at finde ip-adressen på din stjålne pc

1. Få e-mail-advarsler 
Du kan indstille din Dropbox til at give dig advarsler, når du tilknytter en ny enhed til din konto. 

På den måde vil du hurtigt opdage det, hvis du pludselig får uønskede gæster på din Dropbox-konto. 

Du slår e-mail-advarslerne til ved at logge ind på din Dropbox-konto og herefter vælge 'settings' og dernæst 'security'. 

2. Slet enheder, du ikke bruger

Har du installeret Dropbox på en computer eller en anden enhed, som du ikke bruger?

Så bør du overveje at fjerne computerens adgang til Dropbox, før du låner den ud eller på en anden måde mister den.

Det kan du gøre helt uden at åbne computeren, men ved blot at logge ind på Dropbox' hjemmeside, vælge settings og herefter security. Under overskriften 'my devices' kan du trykke på unlink knappen ud for de enheder, som ikke længere skal have adgang til din Dropbox-konto. 

Her kan du også se, hvornår kendte eller fremmede computere har haft adgang til din konto. Eksempelvis kan du se, hvis en computer fra et fremmed land er logget ind, og i så fald bør alarmklokkerne ringe. 

3. Find ip-adressen på tyven

Det er dog ikke nødvendigvis en fordel at fjerne adgang til Dropbox med det samme, hvis du har fået stjålet din computer.

Du kan nemlig bruge Dropbox til at spore ip-adressen på den stjålne computer. 

Går du ind under My Devices, kan du ikke blot se, hvilken type enhed der har været logget på din konto. Du kan også se enhedens ip-adresse. Du skal blot holde cursoren hen over i'et ud for enhedens navn.

Sådan fjerner du apps fra Dropbox

4. Slå to-faktor-sikkerhed til 
En af de mest effektive sikkerhedsløsninger får du sandsynligvis ved at slå to-faktor-sikkerhed til på din Dropbox-konto. 

Med to-faktor-sikkerhed kræver det, at du ud over dit almindelige password også bruger et engangs-password, der bliver sendt til din mobiltelefon, når du skal logge ind med en ny enhed. 

Du slår funktionen til ved at gå ind under sikkerhed, og under feltet 'Account Sign in' vælger du 'change' ud for punktet 'Two-step verification'. 

Vi har tidligere fortalt, hvordan du slår to-faktor-sikkerhed til på Dropbox og en lang række andre nettjenester. Læs mere om det i denne artikel

5. Fjern apps 
Her i spalterne har vi flere gange omtalt forskellige apps, der hjælper dig med at få mere ud af Dropbox. Et eksempel på det er Dropbox Automator og den geniale tjeneste IFTTT

Men for at bruge denne type tjenester kræver det, at du også giver dem adgang til din konto. Det er i sagens natur noget, du skal overveje grundigt, før du gør. 

Men heldigvis kan du trække adgangen tilbage igen. Det gør du ved at gå ind under settings på din Dropbox konto og herefter vælger fanebladet "My Apps". Du skal blot klikke på krydset ud for de apps, som du ikke længere ønsker skal have adgang til din konto. 

6. Krypter dine Dropbox-filer 
Vil du være totalt beskyttet, kan du sikre dig ved at kryptere din Dropbox-konto. 

Vi har tidligere omtalt programmer BoxCryptor og SecretSync, der kan kryptere indholdet på din konto. Læs mere om de to programmer i denne artikel

Læs også:

Her er fire Dropbox-tricks som du ikke kendte  

Sådan gør du dit online-liv irriterende sikkert




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere