Artikel top billede

Vigtig Skat-løsning i sort efter fejl hos leverandør

Udrulning af en defekt sikkerhedsløsning hos Skat-leverandør har sat TastSelv ud af spillet. Tusinder af virksomheder ramt.

Danske virksomheder har hele mandagen ikke kunnet logge på TastSelv Erhverv hos Skat.

Det betyder, at erhvervslivet ikke kan bruge en lang række selvbetjeningsløsninger hos Skat.

Hos Skat fortæller Preben Bialas, der er it-direktør, at årsagen er en fejlramt udrulning af Skats nye sikkerhedsløsning.

"Vi har været ved at udrulle en løsning i nat, som ikke er gået som forventet. Så nu er vi ved at få den op at køre igen," siger han til Computerworld.

Kan ikke lukke folk ind

Han fortæller, at sikkerhedsløsningen skal autorisere virksomhederne og brugerne. Men udrulningen gik galt, fortæller han.

"Og lige så snart man ikke kan blive valideret, så kan vi jo af sikkerhedsmæssige grunde ikke slippe folk ind af døren."

Han fortæller, at Skats importkontrolsystemer, motorregister og Tast-selv-løsningerne er ramt af problemet omkring, at man ikke kan logge på i TastSelv.

Ifølge Preben Bialas kører TastSelv til private på trods af den fejlramte udrulning, som leverandøren CSC foretog i nat.

Ukendt klarmelding 
Hvornår CSC og Skat har en løsning på problemet kan Preben Bialas ikke siger noget om på nuværende tidspunkt, men Skat udsender snarest en frisk driftsstatus.

Han fortæller, at fejlen betyder at det har været helt umuligt for erhvervsbrugerne at logge sig på systemet siden nattens fejlramte udrulning.

Hvor mange brugere der er ramt, har han ikke noget overblik over, men han oplyser, at der ikke er nogen indberetningsfrister i dag. (Se opdatering.)

"Det er selvfølgelig ikke behageligt at de ikke kan komme ind, men når sikkerhedsløsningen ikke kører ordentligt, så kan man ikke validere folk," siger han.

Skat arbejder sammen med leverandøren CSC på højttryk på at løse fejlen, fortæller han.

Opdateret 17:00
Hos Skat fortæller Preben Bialas, at det fortsat ikke er muligt at benytte TastSelv Erhverv.

Han fortæller, at leverandøren fortsat arbejder på at løse problemet.

Han fortæller ligeledes, at der modsat det han tidligere har oplyst, er sidste indberetning af moms for store virksomheder, og at disse vil blive oplyst om, at "hvis de angiver det i morgen, så sker der ikke noget ved det."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere