Artikel top billede

Tiltræder krævende stilling: Sådan vil jeg køre Nordjyllands it

Interview: Et af de mest krævende it-jobs i Danmark har sat en ny mand ved rorpinden. Ansvaret er stort, men der ikke skræmmende, lyder det fra Region Nordjyllands nye CIO.

Læs også: Dansk stor-region hyrer ny it-topchef: Skal styre 15.000 brugere

Tillykke med dit nye job, Claus Wegener Kofoed. Hvorfor sagde du ja til jobbet som CIO oppe i det nordjyske?

"Det er et stort og et spændende job. Samtidig er arbejdsbetingelserne gode. Regionen har centraliseret it-afdelingen, og det har ført til en god innovationsproces." 

"It er ikke bare tom snak, der er sat handling bag ordene, og det har været en af de primære begrundelser for mig. Rammebetingelserne for at lykkes i jobbet er til stede."

Men det er jo også et meget krævende job med et stort ansvar for mange mennesker og mange penge. Skræmmer det slet ikke?

"Nej, det gør det ikke, Det er en udfordring, men talstørrelserne skræmmer ikke. Men jeg har respekt for, at en så stor afdeling kræver ledelse, og at pengene skal forvaltes med omhu."

Hvad skal der ske?

Sundhed og digitalisering af arbejdsprocesser bliver to af dine hovedudfordringer. Hvad skal der ske, og hvordan vil du gøre?

"Regionerne skal i de kommende år gennemføre en produktivitets forbedring og sundhedsområdet stå for mere end 80 procent af it-budgettet, så det er den helt store opgave." 

"Her vil jeg ikke kun fokusere internt i Regionen, men også fokusere på tværs af regionerne via RSI (Regionernes Sundheds IT) for at få bedre kvalitet og udbytte. Patienterne skal have et sammenhængende forløb, og det er et af hovedfokusområderne at få det til at blive bedre." 

"Det er jo noget, der er blevet arbejdet med gennem mange år, og det forløb vil jeg fortsætte."

Hvad skal der ske med it-afdelingen?

"It-afdelingen skal fortsat trimmes, så vi kan levere mere for det samme. Det er en del af spillereglerne for Regionerne." 

Skal der så være færre folk til det samme arbejde?

"Nej, der er slet ingen agenda om, at der skal være færre it-folk. Slet ikke. Det handler om produktionsforbedringer ud fra det, som vi har. Det kan eksempelvis være, at vi skal levere flere timer til innovation eller implementering for derved at blive bedre."

Den føste opgave på posten
Hvad glæder du dig mest til?

"Mange ting. Det, som i øjeblikket står øverst på listen, er samarbejdet i Regionen, og så glæder jeg mig til at møde it-afdelingen. Jeg tiltræder jo først til januar, så i øjeblikket står jeg lidt på sidelinjen og kigger ind. Min første opgave bliver naturligvis at sætte mig ind i, hvordan tingene fungerer i praksis."

Claus Wegener Kofoed kommer fra en stilling som it-direktør i Energinet.dk.

Som ny it-chef i Region Nordjylland bliver han ansvarlig for et samlet it-driftsbudget på 176 millioner kroner og en it-investeringspulje på 40 millioner.

Herudover skal han stå i spidsen for 150 medarbejdere, fire kontorchefer, 15.000 brugere og 800 servere.

Læs også: Dansk stor-region hyrer ny it-topchef: Skal styre 15.000 brugere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere