Artikel top billede

Apple skovler flere penge ind end Microsoft, Google og Facebook tilsammen

Apple nøjes ikke bare med at være den mest profitable virksomhed i it-branchen. Selskabet udkonkurrerer hele it-industrien med sin svimlende indtjening.

Læs også:
Tidligere Apple-chef: Så elendig er Tim Cook

Derfor overvejer Apple at droppe Intel

240 milliarder kroner.

Så meget kan Apple lægge på den i forvejen fyldte kistebund, efter selskabet har opgjort sit regnskab for 2012, hvor æbleselskabet kunne notere en omsætning på svimlende 900 milliarder kroner i det forgangne regnskabsår.

Den profit ikke bare banker konkurrenterne, men den banker også konkurrenterne, selvom de lægger deres profitter sammen.

For Apples indtjening er højere end bundlinjen hos software-giganter som Microsoft, Google, eBay, Yahoo, Facebook og Amazon, der tilsammen bliver til knap 198 milliarder kroner.

Og så har Apple stadig tjent 42 milliarder kroner mere at gøre godt med end sine konkurrerende software-rivaler.

Det skriver Slashgear.com.

Banker alle giganter i alle brancher

I sin rangliste over, hvor suveræne Apple er i sin indtjening, har Slashgear udover softwarekonkurrenterne også grupperet hardwareselskaber som IBM, HP, Dell, Intel, Asus, Acer og Lenovo.

De selskaber kan tilsammen mønstre en indtjening på godt 110 milliarder kroner - altså under halvdelen af Apples indtjening.

Her bør det lige nævnes, at HP's indtjening er blodrød, efter selskabet har måtte afskrive 29 milliarder kroner blandt andet som følge af det skandaleramte opkøb af Autonomy.

En solid pose penge længere nede på listen finder man indholdsselskaber som Disney, News Corp., Time Warner og Comcast, der i alt kan mønstre en indtjening på lige over 110 milliarder - men stadig 100 millioner dollar mindre end hardware-leverandørernes indtjening.

I bunden ligger så smartphone-markedet, hvor selskaber som Nokia, Samsung, HTC og RIM tilsammen kan skrabe knap 75 milliarder kroner sammen på deres fiktive fælles bundlinje.

Så ingen tvivl om, at Apple med sin historiske indtjening på 240 milliarder kroner sidder på det højeste pengebjerg i it-verdenen lige nu.

Hvis man derimod lægger indtjeningerne fra Microsoft, Google, eBay, Yahoo, Facebook, Amazon, IBM, HP, Dell, Intel, Asus, Acer, Lenovo, Disney, News Corp., Time Warner, Comcast, Nokia, Samsung, HTC og RIM sammen, så tjener de 21 selskaber godt dobbelt så meget som Apple - knap 500 milliarder kroner.

Læs også:
Tidligere Apple-chef: Så elendig er Tim Cook

Derfor overvejer Apple at droppe Intel




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere