Artikel top billede

Drupal knalder nødbremsen i for lancering af ny version

Den næste version af CMS-systemet Drupal, der har massiv medvind her i Danmark, forsinkes. Her er Drupal-stifter Dries Buytaerts forklaring.

Læs også:

Drupal-stifter: Sådan holder vi momentum

CMS-firmaer får på puklen: Forsømmer mobile platforme

Hvis du er Drupal-udvikler og glæder dig til den næste version af open source CMS'et, som et lille barn glæder sig til jul - så kommer du desværre til at vente længere, end hidtil antaget. 

I et blogindlæg skriver Drupal-stifter Dries Buytaert, at man siden marts sidste år har arbejdet på det kommende Drupal 8, og at man havde sigtet mod den 1. december som skræringsdato for den såkaldte "feature freeze."

"I den periode har vi formået at tilføje et antalt overbevisende funktioner til Drupal 8," skriver belgieren.

Han peger på eksempelvis en moderniseret kerne, et nyt konfiguationssystem, bedre understøttelse af HTML 5 og responsive design, ligesom der er blevet plads til en mere mobil-venlig administration og en række andre ting.

Har brug for mere tid

"Der er stadig fantastiske Drupal 8-funktioner, der er under udarbejdelse, men endnu ikke er klar ..." skriver han dog videre.

"På grund af dette, har jeg - sammen med mine Drupal 8 co-maintainers Nathaniel Catchpole og Angela Byron - besluttet at introducere en ny fase i Drupal core development: "Feature Completion Phase", som går fra 1. december 2012 til den 18. februar 2013."

Dries Buytaert forklarer, at at der er brug for den ekstra tid til at binde de løse ender sammen.

"Håbet er, at denne nye frigivelses-fase vil give de folk, der arbejder så hårdt på forskellige større, strategiske initiativer, lidt mere tid til at færdiggøre deres arbejde og også hjælpe med at indsnævre den samlede udvikling, og at få os til at fokusere som et team, når vi forbereder os på frigivelsen af Drupal 8."

I blogindlægget forklares det, at "Drupal 8 vil blive frigivet, når der ikke er flere frigivelses-kritiske problemer tilbage."

Det bliver formentlig i andet halvår 2013. 

Mange danske brugere

Herhjemme bruges Drupal blandt andet af Berlingske-koncernen, DR og Københavns Kommune.

Da Computerworld mødte Dries Buytaert, betegnede han væksten som "en snebold, der bare begynder at rulle."

Han fortalte dog også om nogle af udfordringerne, der opstår med væksten. Blandt andet de titusindvis af moduler, der eksisterer til Drupal.

"Det kan ingen i verden holde styr på. Vi er nødt til at tænke på, hvad kan vi gøre for at automatisere det her," sagde han med henvisning til, at modulerne skal kvalitetssikres.

Læs også:

Drupal-stifter: Sådan holder vi momentum

CMS-firmaer får på puklen: Forsømmer mobile platforme




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere