Artikel top billede

(Foto: Amazon)

Her er Amazon-stifterens mest enkle (men bedste) råd til dig

Mange spørger sig selv, hvad fremtiden ændrer for på den måde at spotte det næste forretningsområde. Men det er slet ikke det vigtigste spørgsmål, mener Jeff Bezos fra Amazon.

Læs også:

Her er de 10 absolut vigtigste it-trends for dig

Cloud computing: Sådan fungerer det

Han er blevet kaldt den nye Steve Jobs, og sammenligningen er ikke helt ved siden af.

Jeff Bezos, stifter af Amazon og direktør i selskabet, er ikke bare ganske uformel og charmerende på en scene - ligesom Steve Jobs var - han er også en mand, der driver et selskab, der har været med til at skabe og definere nye markeder.

Amazon-ikonet leverede atter varen, da han var på scenen under selskabets store cloud-konference i Las Vegas.

I en samtale med selskabets CTO, Werner Vogels, kom Jeff Bezos med nogle ganske interessante - og meget lidt tekniske iagttagelser - om at drive en it-virksomhed.

"Jeg får ofte spørgsmålet: Hvad vil ændre sig over de kommende 10 år? ... Jeg får stort set aldrig spørgsmålet: Hvad vil ikke ændre sig?"

"Det andet spørgsmål er sådan set det vigtigste, for du kan lave en forretningsstrategi omkring de stabile ting," forklarede Jeff Bezos, der stiftede selskabet tilbage i 1994.

Lave priser og hurtig levering

"I vores retail-forretning ved vi, at forbrugerne ønsker lave priser og hurtig levering. Og et stort udvalg. Det er umuligt at forestille sig en fremtid, hvor kunderne om 10 år fra nu af siger, at de ville ønske, at priserne var højere."

"Eller: Jeg elsker Amazon, men jeg ville bare ønske at I leverede varen lidt langsommere," lød eksemplet fra Jeff Bezos, hvilket fremkaldte latter i salen.

"Når du ved, at noget holder, har du råd til at lægge en masse energi i det."

Milliard-forretning

Og budskabet er ikke bare ren underholdning fra Jeff Bezos' side.

Amazon er i dag et globalt selskab med en omsætning på omkring 280 milliarder kroner og massiv medvind med både online-handel, Kindler- og tablets og Amazons Web Services, selskabet cloud-forretning.

"I Amazon Web Services er de store idéer også ret oplagte. Det er umuligt for mig at forestille mig, at nogen om 10 år vil sige: Jeg elsker AWS, jeg ville bare ønske, at I var knap så stabile. Eller: Jeg ville ønske, at I ville hæve priserne, eller at I ville forbedre API'erne lidt langsommere."

Her er det gyldne råd fra Jeff Bezos

Derfor er det gyldne råd fra Jeff Bezos i virkeligheden ret simpelt:

"De store idéer er ofte meget indlysende, men det kan være meget svært hele tiden at gøre fremskridt inden for det indlysende."

"Men hvis du kan gøre det, vil du over tid bygge en bedre og bedre service for kunderne med de ting, der rent faktisk betyder noget for dem," sagde han fra scenen i Las Vegas.

Se hele samtalen mellem Jeff Bezos og Werner Vogels:

Læs også:

Her er de 10 absolut vigtigste it-trends for dig

Cloud computing: Sådan fungerer det




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere