Artikel top billede

Sådan så det ud på cvr.dk inden Ervervsstyrelsen fik styr på it-problemet.

Centralt it-register humper igang efter langvarigt nedbrud

Erhvervsstyrelsen har fået sit CVR-system i luften efter et dobbeltnedbrud, hvor det første varede 16 dage. Mandag virkede alle systemer samtidigt i en periode på halvanden time.

Det lykkedes mandag eftermiddag Erhvervsstyrelsen og it-leverandørere at rette en it-fejl, som fredag gjorde det umuligt for styrelsen at gennemføre salg af virksomhedsregnskaber, eksempelvis fra hjemmesiden cvr.dk.

Det fortæller kontorchef hos Erhvervsstyrelsen med ansvar for udvikling og vedligehold, Hanne Sommerfelt.

"Problemet skulle gerne være løst. Det er i al fald den seneste melding, jeg har fået," siger hun til Computerworld

Hun forklarer, at fredagens problemer med betalingerne af regnskaber har at gøre med samspillet mellem Erhvervsstyrelsens betalingskomponent og Navision-systemet.

Ved ikke hvad fejlen skyldes

 Præcis, hvad fejlen skyldes, kan hun ikke sige noget om endnu, fordi hun endnu ikke har modtaget en konkret beskrivelse af, hvor fejlen opstod henne.

Dermed lykkedes det i denne opgang Erhvervsstyrelsen at slippe med en få dage lang nedetid på styrelsens it-service.

Fredagens it-fejl opstod få timer efter, at styrelsen netop havde fået løst et it-problem, som i 16 dage gjorde det umuligt at tilgå opdateringer af det centrale virksomhedsregister online.

Med løsningen på fredagens nedbrud har alle it-systemer hos Erhvervsstyrelsen angiveligt fungeret samtidigt i en periode på halvanden time i løbet af mandagen, før Erhvervsstyrelsens søgefunktion stod af.   

Erhvervsstyrelsen befinder sig midt i en stor modernisering af styrelsen it.

Samtidig har styrelsen et spraglet leverandørlandskab, og CVR er ifølge styrelsen et komplekst system, som modtager informationer fra en lang række kilder.

Hos Erhvervsstyrelsen fortæller Hanne Sommerfelt, at styrelsen samtidig frigiver en lang række data fra årsskiftet, som fremover bliver gratis.

Virksomhedernes regnskaber, som altså nu igen kan købes, er dog stadig omfattet af betaling efter årsskiftet, fortæller kontorchefen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere