Artikel top billede

Derfor har it-efterforskere særligt kig på smartphones

Den teknologiske udvikling betyder, at it-efterforskere kigger med lup på særligt it-redskab.

Smartphones.

Det er blevet it-jægernes nye våben mod habit-banditterne, når Forensic IT skal fælde svindlere i alle afskygninger.

Hos KPMG´s enhed for it-efterforskning, KPMG Forensic Technology Services, oplyser senior manager Kasper Carøe, at den øgede it-mobilitet spiller ind på, hvad efterforskerne kigger på.

"For nogle år siden spillede telefonen ikke så stor en rolle, hvor vi måske ledte efter nogle sms'er og lignende. Det er helt anderledes i dag," fortæller han.

I det hele taget følger Forensic IT - eller it-efterforskning om man vil - med den teknologiske udvikling. Så når eksempelvis sociale medier vinder frem, så ses der naturligvis også på det.

It spiller altid en rolle

En anden altoverskyggende trend, er i følge Kasper Carøe, at Forensic IT i modsætning til tidligere er et "must" i al efterforskning.

"Tidligere pillede vi blå mapper ned fra hylder under undersøgelser. Det gør vi stadig, men nu er det mere reglen end undtagelsen, at vi har Forensic IT med," forklarer han.

Kasper Carøe forklarer, at forensic-folk kigger på et hav af ting for at fælde svindlere eller snydere.

Typisk er tilgangen, at se på mistanken og derudfra tjekke it-spor, der kan be - eller afkræfte udsagn eller lignende i en sag.

"Eksempelvis hvis en person siger, at han aldrig har set et notat eller lignende. Men at det kan påvises via it-spor, så kan det være med til at bygge en sag op," forklarer han.

Men der er sjældent tale om, at KPMG´s afdeling ligefrem støvsuger al data i en virksomhed og derudfra mere eller mindre blindt gennemgår data.

"Dertil er datamængderne alt for store," siger Kasper Carøe.

KPMG Forensic Technology Services er ligeså lukket som alle andre lignende forensic-afdelinger, hvor diskretion vogtes over, som var det det rene guld.

Dog vil Kasper Carøe gerne oplyse, at afdelingen har specialudviklet software og hardware, som det bruger som faste redskaber i deres arbejde.

Det hjælper blandt andet med at finde lige præcis de informationer og it-spor frem, som der skal bruges i de konkrete sager.




IT-JOB

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler

Knud E. Hansen A/S

IT-supporter

IT & Co ApS

IT-tekniker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere