Artikel top billede

Microsoft kan være på vej med tre nye Surface-modeller

Microsoft kan være på vej med yderligere tre Surface-tablets. Se hvordan de sandsynligvis bliver skruet sammen.

Computerworld News Service: Selvom Microsoft først lige har sendt sin Surface i handlen planlægger selskabet ifølge en velkendt kilde at lancere yderligere tre tablets til næste år.

Kilden, der kalder sig MS Nerd, har lækket oplysninger om disse tre Surface-tablets, der angiveligt er på trapperne, i et beskyttet Twitter-feed.

Websitet Neowin spottede disse tweets og offentliggjorde herefter selv oplysningerne.

Microsoft vil ifølge denne kilde lancere endnu en ARM-baseret Surface-tablet med Windows RT.

Men i stedet for den Tegra 3-chip, der sidder i den eksisterende tablet, vil den have en processor fra Qualcomm og i stedet for en skærm på 10,6 tommer vil den have en skærm på kun 8,6 tommer.

Anden generation af Surface med Windows 8 Pro vil angiveligt bevæge sig i modsat retning med en skærmstørrelse, der vokser til 11,6 tommer.

Og i stedet for Intels Core-processorer hævder MS Nerd, at den vil indeholde en AMD Temash APU, som måske ikke er lige så kraftig men forhåbentlig give længere batterilevetid end den nuværende Surfaces estimerede fire til fem timer.

Surface Book

Endelig hævder MS Nerd, at Microsoft har planer om en tredje tablet ved navn Surface Book med en skærm på 14,6 tommer og en processor fra Intels Haswell-arkitektur.

Haswell er efterfølgeren til Intels Ivy Bridge, som Microsoft bruger i den nuværende Surface med Windows 8 Pro.

Kilden er som regel troværdig
MS Nerd er en rimelig troværdig kilde til lækkede oplysninger om Microsoft.

I marts hævdede den anonyme kilde, at kun et udpluk af funktionerne fra Windows Phone 8 ville finde vej til ældre telefoner (hvilket ganske rigtigt skete i form af Windows Phone 7.8).

Tidligere har MS Nerd fået ret angående udviklingen af Windows Phone 7 og Zune-hardwarens på daværende tidspunkt forestående bortgang. Kilden har også offentliggjort omfattende oplysninger om Microsofts droppede tablet Courier.

Kilden er dog ikke altid helt nøjagtig i sine prognoser.

MS Nerd hævdede for eksempel, at det amerikanske teleselskab AT&T ville få to Windows Phones 8-telefoner fra Samsung og at Sprint ville få en telefon med fuldt slide-tastatur fra Nokia.

Begge disse forudsigelser er i hvert fald indtil videre ikke gået i opfyldelse.

MS Nerd forudsagde mange af detaljerne angående Nokias Lumia 920 heriblandt skærmen på 720 pixel og Snapdragon S4-processoren, men tog fejl med hensyn til PureView-kameraet, som er på 8,7 megapixel og ikke 12, som kilden hævdede.

Læs også:

Solid arbejdshest: Surface kan vende op og ned på markedet.

Gode råd: Sådan vælger du den rigtige Surface.

Dom: Derfor er Microsofts Surface en lunken omgang.

Første kig på Microsoft Surface.

Stortest: Her er Surfaces svagheder og styrker.

Her er Microsofts første tablet-pc i eget navn: 'The Surface'

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere