Sådan finder du den bedste touchskærm til Windows 8

Udvalget af berøringsfølsomme skærme er endnu ikke så stort, men her kan du læse om de vigtigste egenskaber ved denne kategori af skærme, der giver dig den fulde Windows 8-oplevelse.

Annonce:
Annonce:

Acers berøringsskærme på henholdsvis 23 og 27 tommer gør brug af en enkel, men effektiv, stander.

Dells S2340T inkluderer USB 3.0-porte, et webkamera og mikrofon.

Dells berøringsskærm giver begrebet "fladskærm" ny mening.

Windows 8 kræver ikke nødvendigvis en berøringsfølsom skærm, men når du først har prøvet at bruge en skærm, der understøtter alle de moderne touch-funktioner, vil du opdage, at Microsofts nye styresystem på den måde tilbyder en helt anden og mere tiltalende oplevelse.

Det faktum udgør en problemstilling for brugere af stationære pc'er, der lige har opgraderet til Windows 8.

Skal man beholde sin almindelige skærm eller købe en med touch? Hvilke egenskaber ved en touchskærm til skrivebordet er vigtige? Og understøtter de overhovedet de samme topmoderne berøringsfunktioner som nye ultrabooks med touch, hybrid-bærbare og tablets?

Læs videre for at få svar på disse spørgsmål, der er afgørende for, om du skal opgradere eller ej.

Windows 8 er gået touch-amok
Windows 8 understøtter berøring som ingen tidligere versioner af Windows.

På den nye startskærm og i flere apps i Windows Store vil man kunne bruge en lang række berøringsbevægelser, hvoraf mange involverer fuld 10-punkt multiberøring. Det vil sige, at skærmen vil genkende input fra alle 10 fingre samtidig.
 
På Windows 8 fungerer berøringsfunktionerne meget bedre end på Windows 7. Visse nye enheder med Windows 8 inkluderer trykfølsomme stylus-penne, der gør det let at tegne eller male digitalt med forudsigelig præcision.

Mange brugere af traditionelle stationære pc'er synes måske, at det er unødvendigt med berøringsfunktionalitet i Windows 8. Og det er det da sikkert også, hvis man hovedsageligt arbejder i traditionelle skrivebordsprogrammer som Microsoft Office og Adobe Photoshop.

Men i takt med at man begynder at bruge flere af de nye apps fra Windows Store, kan man tage sig selv i at sidde og række ud for at sætte fingeren på skærmen, fordi de er designet til at blive brugt med berøring. Derfor kan man, som tiden går, komme til at mangle en skærm, der understøtter berøring.

Den gode nyhed er, at der er adskillige multiberøringsskærme på vej i handlen, som fuldt ud understøtter Windows 8. Det eneste, du skal gøre, er at vælge den, der bedst passer til dit behov og budget.

Der sælges allerede Windows 8-certificerede skærme
I skrivende stund er Windows 8 knap en måned gammel, så berøringsskærme til skrivebordet er stadig en meget umoden produktkategori. Af samme grund er de aktuelle modeller ret dyre i forhold til almindelige skærme.

Acer T232HL på 23 tommer koster i Danmark i omegnen af 4.000 kroner, mens prisen for Acer T272HL på 27 tommer ligger på omkring 5.000 kroner. Acer benytter en ekstremt enkel stander, der grundlæggende blot er et stykke bøjet metal, men den ser godt ud.

Dell S2340T koster 5.199 kroner - det er dyrt for en skærm på 23 tommer med 1080p-opløsning - men den inkluderer en virkelig praktisk holder, der gør, at skærmen kan lægges helt ned, samt ekstra USB 3.0-porte, et webkamera og en dobbeltmikrofon. Skærmene fra både Acer og Dell bruger IPS-paneler, som giver god billedkvalitet.

LG har annonceret skærmen ET83 Touch 10, men der er endnu ingen oplysninger om pris eller på hvilke markeder, den kommer i handel.

Det vigtigste, når man køber ny skærm, er billedkvaliteten. Forsøg altid at finde en skærm med den bedst mulige billedkvalitet inden for dit budget. Det er til at håndtere, hvis skærmen står på en dårligt designet fod, eller hvis portene er placeret dårligt. Men du kommer til at stirre på selve skærmen dag ud og dag ind, så derfor er billedkvaliteten det forkerte sted at gå på kompromis.

Heldigvis ser alle aktuelle berøringsskærme ud til at benytte komponenter af høj kvalitet. De fleste bruger IPS-paneler, som giver en stor visningsvinkel og god farvegengivelse.

Du finder endnu ingen berøringsskærme til skrivebordet med højere opløsning end 1920 gange 1080 pixel (såkaldt fuld HD). Selv berøringsskærme på 27 tommer er begrænset til 1080p. Heldigvis er billedet på mange berøringsskærme fremragende i denne opløsning.

Berøring med fem eller 10 punkter
Microsofts certificerings-krav til Windows 8-enheder er rimeligt strenge.

For at blive Windows 8-certificeret skal en skærm kunne reagere på fem samtidige berøringspunkter. Det udelukker for eksempel berøringsteknologier, der er baseret på sidemonterede infrarøde sensorer, da de har svært ved at opfange en berøring, hvis den ene finger spærrer for den anden.

De fleste aktuelle berøringsskærme implementerer løsninger baseret på 10-punkts kapacitive sensorer, i stil med hvad der bruges i smartphones og tablets.

Disse sensorer er dyre, hvilket er med til at give de forholdsvist høje priser på de aktuelle Windows 8-certificerede berøringsskærme til skrivebordet.

Microsoft har også fastsat rimelig strenge retningslinjer for, hvordan siderne af rammen uden om selve skærmen skal være.

Flere Windows 8-bevægelser indebærer, at man stryger indad fra kanten af skærmen, hvilket stiller visse krav til skærmens design.

På alle Windows 8-certificerede berøringsskærme, jeg har set, er der en tynd glasoverflade, der går ud i ét fra LCD-panelet til rammen uden om. Det er også typisk i denne glasoverflade, de kapacitive berøringssensorer er indlejret.

Bemærk den jævne glasoverflade, der går ud over rammen uden om selve skærmen på Dell S2340T.

Et yderligere vigtigt krav har at gøre med, hvordan berøringsgrænsefladen kommunikerer med systemets hardware.

Microsoft har fastsat, at berøringsgrænsefladen skal tilkobles enten via USB eller I2C-bussen. Da I2C (også kaldet Inter IC) er en direkte forbindelse mellem integrerede kredsløb, hvilket ikke er muligt ved tilslutning af en ekstern skærm, er USB i praksis den eneste mulige løsning.

Derfor har du brug for at have en ledig USB-port.

Jeg har testet Acer T232HL. Den er i handlen og inkluderer en USB 3.0-port og et USB 3.0-kabel. Det lader dog ikke til at spille nogen rolle, om den tilsluttes via USB 3.0 eller USB 2.0. Berøringsfunktionerne fungerer under alle omstændigheder upåklageligt.

Acer T232HL er en berøringsskærm på 23 tommer med IPS-paneler.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
IT-JOB

Senior Software Developer (Video)
Laerdal Copenhagen A/S


Frontend-ekspert
Silkeborg Data


Se flere it-job hos

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Bording Data A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

White papers
I dette white paper kan du læse om, hvad medarbejderne i dag forventer af dine...

I dette white paper kan du læse om Software AG's unikke tilgang til Intelligent Business...

I dette white paper kan du læse om de centrale egenskaber ved intelligente forretningsprocesser,...

 
Kommende events
Har du styr på IT sikkerheden?

Hvad gør din virksomhed for at lukke døren for hackere? Og ved du hvad dine IT konsulenter foretager sig på dit netværk? Flere "devices" på netværket og flere konsulenter til at servicere dem eksponerer dit netværk for cyber trusler. Hør mere om Vendor Risk Management og sikker remote access på dette How To? Læs mere

Pfizers Konferencecenter - 2750 Ballerup100% Flash storage i datacentret

Er du interesseret i at høre, hvordan Rambøll har sikret at selskabets 10.000 medarbejdere har fået 10 gange hurtigere tilgang til information, øget effektiviteten og sparet penge? Så skal du deltage på dette formiddagsseminar. Læs mere

Pfizers Konferencecenter - 2750 BallerupMicrosoft SharePoint

Samarbejds-, intranet- og hjemmesideværktøjet SharePoint er populært i mange virksomheder. Brug en formiddag i samarbejde med Computerworld og hør fra specialister og konkrete cases hvorfor SharePoint er interessant for dig - og hvordan du kan bruge SharePoint i din virksomhed. Læs mere

Pfizers Konferencecenter - 2750 Ballerup


Computerworld
Atea i kæmpe omstrukturering: Ny topchef indsætter ny ledelse
Interview: Efter fire måneder på posten rykker Ateas nye direktør, Morten Felding, helt rundt på det store selskab. Omstruktureringen koster kendt direktør jobbet. Se hvad Morten Feldings plan er.
CIO
It-projekterne fejler igen og igen: Forklaringen er ganske pinlig
It skal skabe mere effektive virksomheder og offentlige institutioner, men ender alt for ofte med at skabe problemer. Forklaringen bør give røde ører.
Comon
Chrome-browseren kommer nu i 64-bit version: Derfor skal du opdatere
En af verdens mest populære browsere har altid haft et problem: Det fandtes kun i en 32-bit version. Men nu er Chrome 64-bit endelig kommet ud af beta og er uden tvivl en opdatering værd.
Channelworld
Installers' konkurs sender 25 it-folk hjem uden løn
Et halvt år med underskud på driften og millionslagsmål med en kunde tømte kassen hos it-firmaet Installers, som nu har kastet håndklædet i ringen.
White paper
Bedre styring af datacentret
Asset management-løsninger fra Avocent gør det muligt automatisk at følge, vurdere, kontrollere og effektivt udnytte datacentrets aktiver.


Log ind
x
E-mail
Kodeord