Artikel top billede

Dansk design-guru roser Amazon-tablet

Jakob Nielsen hader den gamle Kindle Fire tablet-pc, men han ser store forbedringer i den nye model.

Den danske usability-ekspert Jakob Nielsen kom sidste år med en sønderlemmende kritik af Amazons nye billige tablet-pc Kindle Fire. Han mente dengang, at tablet-pc'ens brugerflade var noget makværk. "Køb den ikke," lød anbefalingen. Jakob Nielsen mente ligefrem, at Amazon havde udviklet en dårlig browser for at forhindre tablet-kunderne i at shoppe hos andre butikker på nettet.

Nu har New York Times fået Nielsen til at teste den anden generation af Kindle Fire med 7- og 9-tommers skærm, som netop er frigivet, og denne gang er dommen noget mere positiv. Der er mange forbedringer i forhold til forgængeren.

"Sidste års Fire var ligesom en Ford Model T. Først skal du dreje håndtaget i en evighed, og så kan du stadig regne med, at den bryder sammen. Nu er det en Model A fra 1930'erne - en rigtig bil. Du kan faktisk køre rundt med den," siger han.

Nielsen er især begejstret for mailprogrammet, som skulle være bedre end postklienten på iPad. Den nye skærm er også mere mat end forgængeren, der ifølge Nielsen næsten kunne fungere som et spejl.

"Den er mere behagelig til mange forskellige formål - browse, bruge applikationer, se film. Hardwaren er meget bedre nu. Pixel-tætheden er højere, så teksten er skarpere og nemmere at læse," lyder hans vurdering.

Men der er også kritik. Der er ingen mulighed for at forstørre tekst i browseren, og en del af skærmpladsen bliver spildt i den store 9-tommers model.

"Hvis du har brug for en lille enhed, fordi den er billigere eller fordi du vil have den i lommen, så er den lille Fire bedre end iPad Mini. Den store iPad er stadig bedre end Fire, men ikke meget," siger Nielsen.

Hvis man kigger på Amazon, så har Kindle Fire dog fået blandede anmeldelser. Hele 10 pct. af kunderne har kun givet den én ud af fem mulige stjerner, og en tredjedel har givet den tre stjerner eller mindre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere