Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Flere tusinder Yousee-kunder helt i sort i tre døgn

I snart tre døgn har 2.000 borgere og erhvervsdrivende i Nordsjælland stået uden adgang til telefoni, bredbånd og tv. Se hvorfor selskabet ikke har været i stand til at fikse problemet.

Læs også: Fejl på fejl: Derfor ramte Yousee-nedbrud hele landet

Kæmpe Yousee-nedbrud rammer titusindvis af seere

Et overgravet fiberkabel krydret med bureaukratisk tovtrækkeri mellem Yousee og kommunen.

Det er årsagen til, at omkring 2.000 borgere og erhvervsdrivende, heriblandt flere butikker i Fredensborg i Nordsjælland, har stået uden bredbånd, tv og telefoni i snart tre døgn.

Det fortæller kommunikationschef i Yousee, Ib Konrad Jensen, da Computerworld ringer for at høre, hvordan det kan ske, at flere tusinde borgere har haft sort skærm og ingen telefoni og bredbånd i snart tre dage.

Han bekræfter, at Yousee onsdag ved frokosttid modtog en fejlmelding om problemer i området.

Må ikke røre ved det

"Vi gik herefter i gang med fejlsporingen og nåede frem til, at det var et fiberkabel, der var fejlramt. Men det viser sig så, at det ikke er vores kabel, men et fiberkabel ejet af Fredensborg kommune, vi har lejet os ind på. Det betyder, at vi ikke må røre ved det," lyder det fra kommunikationschefen.

Han fortæller, at det først torsdag lykkedes Yousee at finde frem til en person i kommunen, der kendte til det pågældende fiberkabel.

Det overgravede kabel er placeret cirka 180 meter fra byens vandtårn.

Bureaukratisk tomrum

Men problemet lander herefter i et bureaukratiske tomrum mellem kommunens og Yousees stol, da der er usikkerhed om driftsaftalen, herunder hvem der har ansvaret for kablet.

Problemet trækker derfor, ifølge kommunikationschefen, ud, da Yousees fibersamarbejdspartner Eltel, der tager sig af det praktiske fiberarbejde, ikke vil røre fiberkablet uden en tilladelse.   

En lykkelig slutning er dog på vej.

"Det ender så med, at vores fiberentrepenør Eltel laver en ad hoc-aftale med kommunen om, at de mod betaling udbedrer fejlen, og det er de begyndt på her til morgen," lyder det fra kommunikationschefen, som forventer at problemet er løst senest kl. 15 i dag.

"Men forhåbentlig er vi færdige før," slutter Ib Konrad Jensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere