Artikel top billede

Nu er video-deling tilladt i Iran igen

Iran har lanceret sin egen tjeneste til video-deling som alternativ til YouTube, der har været forbudt i landet i flere år.

Iranerne kan nu igen dele videoer på nettet. 

Iran har lanceret tjenesten Mehr, der ligesom YouTube giver brugerne mulighed for at dele videoer med andre brugere.

Derudover kan brugerne også se videoer, der er produceret af den statslige tv-station, IRIB.

Ifølge det franske nyhedsbureau AFP er formålet med Mehr angiveligt at fremme iransk kultur.

Googles populære tjeneste YouTube har sammen med andre sociale tjenester som Facebook og Twitter været forbudt i Iran siden det omstridte valg i midten af 2009, da præsident Mahmoud Ahmadinejad genvandt magten.

Skærpet kontrol

Ifølge det iranske præstestyre er de populære sociale netværkssider blandt andet med til at undergrave det islamiske regime i landet.

På det seneste har Iran skærpet sin kontrol med, hvad indbyggerne foretager sig på nettet.

Det har afledt kritik fra USA, der beskylder Iran for at forsøge at opføre et "elektronisk jerntæppe" for at afskære landets borgere fra adgang til informationer fra resten af verden, efter at det iranske regime har offentliggjort planer om at udrulle et nationalt intranet, der er fri for uislamisk indhold.

Ifølge de iranske myndigheder vil dette tiltag ikke afskære adgangen til internettet for landets borgere. Det er udelukkende for at forhindre import af vestlige værdier.

Tiltaget har dog ikke ligefrem vakt begejstring i hele den iranske befolkning, hvor mellem 20 og 30 procent af landets 37,5 millioner internetbrugere ifølge AFP omgår censuren ved hjælp af VPN-løsninger, der er ulovlige i Iran.

Læs også:

Iran vil skabe sit eget internet

Iran forsøger at få fuld kontrol over nettet

Iran vil kappe forbindelsen til resten af nettet




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior DeltaV Engineer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Technical writer - 1 års barselvikariat på fuldtid

DTU, Danmarks Tekniske Universitet

Funktionel udvikler med teknisk flair til Oracle HCM
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere