Artikel top billede

Dødsfjenderne Apple og Google går sammen i patentkamp

En usædvanlig alliance mellem Apple og Google forsøger nu at få fat i patenterne fra fotogigant.

Efter 120 år gik det berømte fotofirma Kodak i betalingsstandsning tidligere i år. Kodak er en pioner inden for fotografiet og har både opfundet det håndholdte fotoapparat og det digitale kamera. Selskabet ligger inde med mange værdifulde patenter, som nu er sat til salg. De to ærkerivaler Apple og Google er gået sammen om at byde næsten tre milliarder kroner for de omkring 1.100 patenter, som kan være meget værdifulde i de konstante patent-krige mellem it-giganterne.

Det er meget usædvanligt, at Apple og Google går sammen om at købe patenter. De to selskaber har et indædt fjendskab - Steve Jobs sagde inden sin død, at han ville "smadre" Googles Android. Apple har fjernet Google-apps fra iOS og udviklet sin egen udskældte kort-applikation, og samtidig kører der retssager mellem Apple og producenter af Android smartphones og tablet-pc'er.

Men det er set tidligere, at fjender finder sammen om at opkøbe patenter. Sidste år gik Apple, Microsoft og Research In Motion sammen om at købe Nortels patenter for mere end 25 mia. kr. Dengang var det Google, der tabte i auktionen. Det kan være baggrunden for, at Google nu er gået sammen med Apple for at undgå et nyt nederlag.

Patenter kan både bruges offensivt til at angribe konkurrenterne og blokere deres produkter og defensivt til at forhindre angreb fra konkurrenterne.

Kodak tabte tidligere i år en retssag mod Apple, som fik rettens ord for, at man ikke krænker et patent på digital imaging preview-teknologi. Apple selv har hele tiden ment, at de er den sande ejer af Kodaks patenter, da de to parter havde et research-samarbejde tilbage i 1990'erne.

Nu har Apple så budt på patenterne sammen med Google. Pengene skal hjælpe Kodak med at komme på benene igen, men selskabet bliver betydelig slankere fremover og skal fokusere mindre på fotografi og mere på kommercielle print- og pakketjenester.

Kodaks problemer kommer samtidig med et andet og kun to år gammelt fotofirma - Instagram - er solgt til Facebook for seks milliarder kroner.

Så er det næsten ironisk, at Instagram netop bygger sin store succes på filtre, som får digitale billeder til at ligne noget, der er taget med et gammelt fotoapparat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere