Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Cloud-nedbrud kan få alvorlige konsekvenser for Google

Samtidig med at Google nu kræver penge for Google Apps til små virksomheder kæmper selskabet stadig med nedbrud i sine cloud-tjenester.

Mange Gmail-brugere fik en dårlig start på ugen mandag morgen i denne uge. "Gmail goes down, frustrating office workers," lyder overskriften hos New York Times. Mange private brugere og erhvervskunder kunne ikke få adgang til Googles mail-tjenester mandag. Google bekræfter selv, at der var tale om en global "service disruption". Der er også meldinger om, at der var problemer med Googles Chrome-browser.

I løbet af dagen blev den normale drift genoprettet, men det store nedbrud kommer på et meget uheldigt tidspunkt for Google. Torsdag i sidste uge kunne Google fortælle, at man dropper den gratis udgave af den webbaserede kontorpakke Google Apps for små virksomheder.

Nu skal selv små virksomheder med 10 eller færre medarbejdere betale for Google Apps, som omfatter e-mail, kalender og kontor-programmer. Det er hidtil været gratis for dem.

Google forsøger at overbevise virksomhederne om, at de skal flytte deres it ud i skyen. Men det kræver at man kan stole på, at driften er stabil.

Så var det meget uheldigt for Google, at man blev ramt af et Gmail-nedbrud allerede torsdag - altså samme dag, hvor meldingen om de nye priser blev sendt ud. Det blev endnu værre mandag, hvor mailtjenesterne var nede en stor del af dagen for mange brugere.

Det kan gøre det sværere at overbevise små virksomheder om, at de nu skal betale 300 kroner per bruger om året.

Når tingene ligger i skyen kan man få fat i dem uanset hvor man er eller hvilken enhed man bruger - hvis ellers tjenesten er tilgængelig.

New York Times citerer en række beskeder fra frustrerede Gmail-brugere mandag.

"Negativ produktivitet mens Gmail er nede og Chrome crasher med få minutters mellemrum," skriver en bruger, og en anden konstaterer: "Lærestreg: Du skal ikke placere alle dine mails i samme konto".

Men Google kan dog glæde sig over, at brugerne trods alt har en humoristisk sans.

"Måske er det her, hvad Mayaerne mente med verdens undergang," skriver en bruger på Twitter. Maya-kalenderen udløber den 21. december 2012 og nogle mener, at det er lig med verdens undergang.

Ifølge Reuters har der også været problemer med Google Drive og Google Docs.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere