Artikel top billede

Her er opskriften på et gigantisk bankbedrageri

Hackere har formået at stjæle 270 millioner kroner fra mere end 30.000 digitale bankkunder i Europa. Her er forklaringen på, hvordan man gør.

Læs også:
Fem hackere bag Zeus-svindelnummer anholdt

Hackere scorer over en milliard kroner med trojaner

Hackere stjæler 50 mio. kroner fra engelske banker

Kriminelle er vilde med hackerværktøjet Zeus

Godt 30.000 europæiske bankkonti er blevet lænset for det klækkelige beløb af 36 millioner euro, svarende til cirka 270 millioner kroner.

Sikkerhedsfirmaerne Check Point og Versafe har præsenteret detaljerne omkring det enorme digitale bankindbrud.

De er blevet fremlagt i en rapport kaldet: How 36 million was stolen via malware, hvor de to firmaer forklarer, hvordan det sofistikerede angreb fandt sted.

Ved hjælp af den berygtede Zeus-trojaner og anden ondsindet kode lykkedes det for angriberne at kapre både computere og mobiltelefoner fra tusindevis af bankkunder.

Du kan læse mere om Zeus her.

Først blev pc'erne smittet med skadelig koder, der siden spredte sig til telefonerne.

Herved fik angriberne kontrollen over de sms'er, som bliver anvendt til at godkende banktjenesterne, og på denne vis kan de omgå bankernes krav om dobbelt-authentication, som sms'erne indgår i med et transaktionsnummer.

Overførte uden sikkerhed

Med de stjålne informationer og adgangen til transaktionsnumre blev det muligt at overføre pengebeløb på mellem 500 og 250.000 euro fra ofrenes konti.

"Dagens cyber-angreb udnytter de nyeste sårbarheds-trends. Flere og flere benytter deres bank online og via mobiltelefon, som betyder, at vi kommer til at se mere målrettede angreb mod banker af denne type, og Eurograbber (betegnelse for angrebet, red.) er et klart eksempel," siger Gabi Reish, produktchef i Check Point.

Angrebet begyndte i Italien, men spredte sig hurtigt til Tyskland, Holland og Spanien.

I rapporten kan man desuden læse, at Android- og Blackberry-enheder er specielt udsat for denne type angreb.

Her kan rapporten læses i sin helhed (PDF).

Læs også:
Fem hackere bag Zeus-svindelnummer anholdt

Hackere scorer over en milliard kroner med trojaner

Hackere stjæler 50 mio. kroner fra engelske banker

Kriminelle er vilde med hackerværktøjet Zeus




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere