Artikel top billede

Verdens lande kan ikke nå til enighed om nettets fremtid

Den store FN-konference om en ny teletraktat i Dubai tegner til at blive en fiasko. USA og andre lande har nægtet at underskrive.

Efter to ugers forhandlinger i Dubai ser det ud til, at FN-konferencen om en ny international teletraktat slutter som en fiasko. Flere af de store lande som USA, Tyskland og Storbritannien vil ikke underskrive aftalen.

Et af de vigtigste programpunkter på den såkaldte World Conference on International Telecommunications (WCIT) er genforhandlingen af en traktat om international telekommunikation fra 1988.

Allerede på forhånd havde Google advaret om, at flere lande ønsker, at kontrollen over nettet skal overdrages til FN-organisationen ITU og dens medlemmer.

Det vil betyde et meget dramatisk indgreb i nettets administration, der i dag ligger hos tekniske organisationer som ICANN og Internet Society.

Det er lande som Rusland, Kina og Saudi-Arabien, der presser på for at få udvidet den statslige kontrol med nettet.

Et russisk forslag ville indebære, at medlemslandene skal have "den suveræne ret til at administrere internettet i deres eget nationale territorium og styre de nationale domænenavne".

I de sidste to par uger har man forsøgt at nå til enighed, men lederen af den amerikanske delegation, Terry Kramer, siger nu, at USA ikke kan skrive under på traktaten.

"Det er med et tungt hjerte og en erkendelse af de tabte muligheder, at USA nu må kommunikere, at vi ikke kan underskrive aftalen i dens nuværende form. Internet har givet verden uanede økonomiske og sociale fremskridt i de sidste 24 år," siger Terry Kramer ifølge Techcrunch.

USA afviser ethvert forsøg på at udvide teletraktaten til at omfatte regulering af nettet og dets indhold.

Hele ideen om at FN vil forsøge at overtage kontrollen over nettet er helt urealistisk, forklarer en professor fra Syracuse University.

"Hvis traktaten gør noget som er imod det som USA eller andre lande ønsker for nettet, kan de blot undlade at ratificere den," siger professor Milton Mueller til Techcrunch.

Det ser ud til, at både Danmark, Norge og Sverige er blandt de lande, der har nægtet at skrive under på aftalen.

Der forhandles stadig fredag, som er konferencens sidste dag, men det regnes for usandsynligt, at der kommer et gennembrud i sidste øjeblik.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere