Artikel top billede

ISS: Disse store it-udviklingsprojekter vil vi satse på

Benhård gennemgang af leverandørkontrakter skal give ISS Danmark luft.

Læs også:
SAP: Danmark kan blive digital bannerfører i verden

Efter et år med genforhandlinger og gennemsyn af kontrakter er ISS Danmark nu kampklar til at fokusere på udvikling.

På grund af pres på omkostningerne brugte ISS Danmark det meste af 2012 på at kigge leverandørkontrakterne efter i sømmene. 

Det er et arbejde, der fortsætter i det nye år. Men det benhårde fokus på leverandørerne har allerede givet pote.

Udviklingsprojekter på vej

ISS Danmark har nu trukket så meget økonomisk luft ind, at virksomheden går ind i det nye år med en masse mod på intern udvikling.

"Vi vil igangsætte udviklingsprojekter og derved opnå større grad af it-understøttelse i forretningen. Udfordringen er at få mere ud af de penge, vi har til rådighed," siger Claus Svensson Jørgensen, der er it-direktør ved ISS Danmark.

Her er udfordringerne for 2013

Første konkrete projekt på tegnebrættet hos ISS Danmark er videreudviklingen af virksomhedens SAP miljø.

SAP-platformen er hjertet i virksomheden og kontrollerer alt fra økonomi, interne arbejdsgange og de enkelte rengøringsleverandører.

"Det største projekt er at udvide vores SAP-platform med et planlægningsværktøj. Udvidelsen skal gøre det muligt at udnytte vores ressourcer mere optimalt," siger Claus Svensson Jørgensen.

Udover udvidelsen af SAP-platformen, arbejder ISS Danmark i øjeblikket med at få overstået et større leverandørskifte.

"Vi er i fuld gang med at flytte driften fra CSC til Logica," siger Claus Svensson Jørgensen og fortsætter:

"Jeg havde ansvaret for et udbud for it-driften i alle de fire nordiske lande. Nu er det mit ansvar at få transitionen gennemført i Danmark."

Gennemgang af kontrakterne giver nu pote

Claus Svensson Jørgensen ser positivt tilbage på 2012, hvor organisationen i stort omfang har genforhandlet, opsagt og tegnet nye kontrakter.

"Vi fik et overblik over kontrakterne. Og vi øgede samtidig fokus på, om vi nu også får den service og kvalitet fra vores leverandører, vi skal have. En afledt fordel er, at virksomheden følger med tiden," reflekterer Claus Svensson Jørgensen.

Og det giver helt mærkbare økonomiske og teknologiske effekter, mener it-direktøren.

"Leverandørerne og teknologien bliver bedre. Kontrakter vi lavede for tre år siden, kan vi få meget bedre i dag hos den samme leverandør eller hos andre. Så fordelen er, at vi er blevet opdateret på vores leverancer og services," siger Claus Svensson Jørgensen.

Besparelser sikrer it-afdelingen

En anden afledt effekt af besparelserne på leverandørkontrakterne er, at ISS har undgået fyringer blandt it-afdelingens ansatte, der i dag beskæftiger 11 medarbejdere.

"Vores organisation bruger outsourcing i stor stil, derfor er vores medarbejderstab ikke særlig stor," siger Claus Svensson Jørgensen.

Læs også:
SAP: Danmark kan blive digital bannerfører i verden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere