Artikel top billede

KMD om fejlslagent telemedicin-forsøg: Her er læren

It-giganten KMD erkender fejl i forbindelse med fejlslagent telemedicinsprojekt.

Læs også:
Minister: Her er forklaringen på kikset telemedicin-projekt

I slipstrømmen på et offentligt støttet, forfejlet telemedicinsforsøg i det nordjyske er erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) blevet bedt om svar på, hvad der er gået galt.

I svaret rettes skytset nu i stigende grad mod valget af softwareløsning, som KMD står bag, og væk fra bredbåndsdækningen.

Computerworld har derfor bedt KMD om et svar på, hvor stor en del af ansvaret KMD selv mener at bære i det mislykkede projekt.

Og ikke mindst om KMD selv mener at have valgt rigtigt med hensyn til den teknologiske løsning.

Det har på nuværende tidspunkt ikke været muligt at få telefoninterview, men i et skriftligt svar fra KMD lyder det:

"I forhold til de rent tekniske læringspunkter, så kom KMD naturligvis også ud af projektet nogle erfaringer rigere. Vi lancerer på den anden side af nytår en ny version af Online Omsorg, hvor vi har skiftet til en videokomponent, der bygger på adaptive video layering. En teknologi, som dynamisk optimerer billedkvaliteten i forhold til den båndbredde, der er tilgængelig for en given bruger," skriver Kenneth Mikkelsen, områdedirektør i KMD Healthcare.

Vil have mere båndbredde

Udover denne indrømmelse melder KMD sig i koret af aktører, der mener, at bredbåndsdækningen i Danmark er for dårlig.

"Helt overordnet set er det dog vores oplevelse, at man fortsat med fordel kan kigge på udbredelsen af en fornuftig kapacitet i Danmark, hvis man gerne vil have succes med udbredelsen af velfærdsteknologi. Vi ser da også i ministerens svar en positiv tilkendegivelse af, at det er et område, som man har fokus på".

KMD afviser dog samtidig, at projektet skulle være mislykkedes.

"Det er centralt at understrege, at projektet på rigtig mange områder har været en betydelig succes. Projektet fik demonstreret, at videobaseret levering af omsorgsydelser, genoptræning mv. er en rigtig fornuftig vej at gå, og at målgruppens kerneinteressenter havde mange gode erfaringer med det," skriver Kenneth Mikkelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere