Artikel top billede

ComOFF: Det mener Google i virkeligheden om Apples kortflop

Mellem linjerne får Apple en række hug for sin korttjeneste af Google i et blogindlæg, der handler om lanceringen af Google Maps til iOS.

Google lancerede i sidste uge sin længe ventede kort-app til iOS.

Indtil da har iPhone- og iPad-brugerne måttet tage til takke med Apples egen fejlfyldte korttjeneste, der blandt andet har ført brugere på afveje.

Kortfadæsen har kostet to Apple-chefer jobbet, og Apples topchef Tim Cook blev senere nødt til at komme med en offentlig undskyldning for det store kortflop.

At Apple har forsøgt sig med sin egen tjeneste på bekostning af rivalens, sætter en tyk streg under den igangværende mobil-fejde, der foregår mellem de to store selskaber.

Med frigivelsen af Google Maps til Apples mobile styresystem har søgegiganten skrevet et blogindlæg om lanceringen, hvor der mellem linjerne uddeles svinere til Apple. 

ZDNet har forsøgt at tyde, hvad Google måske i virkeligheden prøver at sige med blogindlægget. Vi har valgt enkelte afsnit ud.

Det skriver Google:
"Rundt omkring i verden har folk efterspurgt Google Maps på iPhone. I dag er vi glade for at kunne meddele, at Google Maps bliver rullet ud over hele verden i Apples App Store. Den (app'en, red.) er designet helt fra bunden til at kombinere omfattende og nøjagtige data i Google Maps med et interface, der gør det hurtigere og lettere at finde det, du søger."

Hvad Google i virkeligheden prøver at sige:
"Hvis de amatører tror, at de kan lave en bedre korttjeneste, end vi kan, så lad dem. Der er en grund til, at folk har efterspurgt vores korttjeneste på iPhone, og det er, fordi Apples egen korttjeneste stinker."

Det skriver Google:
"App'en giver dig mere kort på skærmen og gør den mobile kortlægning til en intuitiv oplevelse. Det er et skarpere vektor-baseret kort, der giver en jævn og hurtig indlæsning, også ved rotation ved 2D-og 3D-visninger. Søgefeltet i toppen er et godt sted at starte, måske ved at indtaste navnet på en ny og spændende restaurant. En info-boks i bunden kan udvides, så den viser adresse, åbningstider, vurderinger og anmeldelser, billeder, retninger og andre nyttige oplysninger."

Hvad Google i virkeligheden prøver at sige:
"Vi gør data tilgængelig for hele verden, og de informationer kan vi sagtens gøre pæne. Men du kan ikke tage et pænt ydre og lægge det oven på noget, der ikke virker, og så bagefter forvente, at det fungerer perfekt."

Det skriver Google:
"Den nye Google Maps app er tilgængelig til iPhone og iPod Touch (fjerde generation) iOS 5,1 og højere i mere end 40 lande og på 29 sprog, herunder kinesisk, hollandsk, engelsk, fransk, tysk, italiensk, japansk og spansk. Bemærk venligst, at nogle af de funktioner, der er nævnt i dette indlæg, er ikke tilgængelige i alle lande.

Besøg App Store i dag, og hent den nye Google Maps app. Vi mener, at denne nye skønne oplevelse er et godt sted at starte, og vi vil fortsætte hver dag med at forbedre Google Maps til dig."

Hvad Google i virkeligheden prøver at sige:
"Apple kan ikke holde trit med os på kortdelen, og de har andre ting at se til. I modsætning til dem ser vi ikke korttjenester som en fritidsbeskæftigelse."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere