Artikel top billede

It-direktør vinder i retten over tidligere arbejdsgiver

Tidligere it-chef vinder over sin nu forhenværende arbejdsplads, der ikke ville tillade, at han arbejdede for SAS.

Den tidligere it-direktør hos flyselskabet Norwegian, Hans-Petter Aanby, kunne op til jul trække sig sejrrigt ud af et retsopgør mod sin tidligere arbejdsgiver Norwegian.

Sagen begyndte at rulle, da Hans-Petter Aanby i sit nye konsulentjob begyndte at hjælpe kriseramte SAS i begyndelsen af november 2012.

Det fik Norwegian til at stævne både Hans-Petter Aanby og SAS for brud på karantænebetingelserne, eftersom han først officielt var stoppet hos Norwegian den 29 februar 2012.

Uklar baggrund

Retten afviste i første omgang sagen med henvisning til, at karantæneperioden ikke var brudt - gså selvom Norwegian siden forsøgte at forhindre sin it-chef gennem ni år i at arbejde for SAS før 1. december, hvilket heller ikke lykkes.

Retten i den norske by Moss angiver, at det fremstår uklart, hvilken skade og tabspotentiale, som ligger til grund for sagsøgningen.

"Sagsøger har på ingen måde konkretiseret eller præciseret omfanget tab eller skade," hedder det i domsafsigelsen, og sagen endte med, at Norwegian den 21. december måtte betale godt 95.000 kroner i sagsomkostninger.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Gemmer sig bag advokater

Hans-Petter Aanby forstår ikke, at hans tidligere arbejdsgiver kunne finde at sagsøge ham på denne måde.

Han har i ni år arbejdet på at udvikle og implementere nye it-systemer og digitale salgssystemer, hvoraf udviklingen af bookingsystemet og etableringen af Bank Norwegian er nogle af de største bedrifter, der i 2007 skaffede ham titlen som Årets CIO i Computerworlds norske søsterblad

"Jeg har bidraget direkte til Bjarne Kjos og de andre ejeres formuer og succeser," siger Hans-Petter Aanby til Dagens Næringsliv og fortsætter:

"Det er vældig trist, at Norwegian gennemførte denne retslige proces på den måde, som selskabet gjorde. Norwegian kunne have kontaktet mig, og vi kunne have løst sagen i fred og fordragelighed. I stedet gemte de sig bag advokater og kørte en direkte aggressiv proces med anklager og trusler. Det har været vældig ubehageligt for min familie."

Hans-Petter Aanby overvejer nu, om han skal søge krav om oprejsning, efter Norwegians store nederlag, hvilket han vil diskutere med sin advokat.

Norwegian har umiddelbart ikke haft yderligere kommentarer til sagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere