Artikel top billede

Her er otte hemmelige Siri-kommandoer til iPhone

Vi har samlet otte kommandoer, der gør Siri på iPhone mere effektiv.

Siri er navnet på Apples funktion til stemmestyring, der hjælper dig med at udføre kommandoer på telefonen, uden at du behøver røre en finger.

Stil Siri spørgsmål eller bed Siri om at gøre ting for dig, og så hjælper Siri dig med dine opgaver.

Du kan eksempelvis bruge Siri til at indtaste tekst næsten overalt ved blot at bruge din stemme.

Siri understøtter ikke dansk endnu, men hvis du ikke er bleg for at tale engelsk, kan Siri hurtigt vise sig som en udmærket hjælper, når du skal holde dig opdateret eller løse opgaver.

Herunder har vi samlet 10 hemmelige og praktiske kommandoer:

Tegnsætning, symboler og humørikoner

Siri kan forstå mange grundlæggende symboler, humørikoner og skilletegn, så længe du udtaler deres rigtige navn.

Som eksempler kan nævnes "open parenthesis" (start parentes), "close square bracket" (luk firkantet parantes) og "new paragraph" (nyt afsnit).

Afspil en spilleliste

Siri kan hjælpe dig med at spille en hel liste med sange for dig. Du bruger blot kommandoen "Play playlist" efterfulgt af navnet på spillelisten.

Find alle emails fra en specifik person

Du kan få Siri til at lave en kort liste over emails fra en given person ved at bruge kommandoen "find all email by" efterfulgt af personens navn.

Se dine aftaler

Spørger du pænt, viser Siri dig alle dine aftaler for i dag, i morgen, næste mandag, eller en specifik dato. Brug kommandoen "what's on my calendar for" efterfulgt af den dag eller dato, som du vil se planerne for.

Søg på Google, Bing eller Yahoo

Siri kan foretage søgninger for dig på Google, Bing eller Yahoo, hvis du bruger kommandoen "search" efterfulgt af søgemaskinens navn og søgestrengen.

Du kan også lave avancerede søgninger med Siri på eksempelvis Google. Sig blot: Search (søgemaskinens navn) for (søgestreng) (tidspunkt) (sted). 

Hvis du udtaler det korrekt, får du ganske ofte vellykkede søgeresultater.

Slet alle alarmer

Siri kan slette alle dine alarmer, hvis du bruger kommandoen "delete all alarms".

Lav opdateringer på Twitter og Facebook

Hvis du har givet Twitter og Facebook lov til at kunne opdatere via en sms-besked, kan du få Siri til at gøre arbejdet for dig. Sig blot "message" efterfulgt af Facebook eller Twitter og din opdatering.

Hurtig genstart af telefonen

Siri kan lave en hurtig genstart af din telefon, hvis du siger "restart". Der er dog ikke tale om en fuld genstart.

Læs også:

Ups! Vrede iPhone-brugere sov over sig

Her er årets bedste apps til Android og iPhone




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere