Artikel top billede

Mange besøgende på Borger.dk udløser krisemøde

Borger.dk ramt af stort nedbrud. Nu skal leverandøren stå skoleret.

Læs også:

Sådan vil kommuner få danskerne til at betjene sig selv

Onsdag og torsdag i denne uge har Borger.dk været ramt af et stort nedbrud.

Det store nedbrud har betydet, at danskerne ikke kunne logge på borgerportalen og derfor heller ikke har kunnet selvbetjene sig eller tjekke post fra det offentlige.

Nedbruddet har ikke været konstant, men har ramt danskernes hovedindgang til al kommunikation med det offentlige i formiddags- og eftermiddagstimerne på årets første dage.

I dag, fredag, aner Digitaliseringsstyrelsen og leverandøren NNIT stadig ikke, hvad miseren skyldtes.

"Vi har typisk mange besøgende i starten af januar, og i år har vi været i knæ på grund af overbelastning onsdag og torsdag, men vi er stadig i gang med at analysere, hvorfor der ikke var kapacitet nok til at klare overbelastningen," forklarer kontorchef i Digitaliseringsstyrelsen, Jimmy Kevin Pedersen, til Computerworld. 

Han tilføjer, at de mange besøgende i starten af året skyldes regulering af diverse satser for betalinger til og fra det offentlige. 

En alvorlig sag

Han konstaterer, at nedbruddet blot en måned efter indførelsen af de obligatoriske selvbetjeningsløsninger er "ikke tilfredsstillende".

"Vi ser meget alvorligt på nedbruddet, og vi har en meget seriøs diskussion med NNIT om, hvad der gik galt," siger Jimmy Kevin Pedersen.

Hos NNIT er der ingen kommentarer omkring nedbruddet, men leverandøren henviser i stedet til Digitaliseringsstyrelsen, hvor der altså på nuværende tidspunkt ikke er meget at hente om nedbruddet.

Jimmy Kevin Pedersen fortæller til Computerworld, at de seneste dages analysearbejde har kredset om blandt andet netværk, storage-kapacitet og cpu-kræfter, men endnu har graverarbejdet ikke resulteret i en forklaring.

Digitaliseringsstyrelsen mødes med NNIT i dag på et statusmøde, hvor kontorchefen fra Digitaliseringsstyrelsen håber, at der kommer mere klarhed over, hvordan det kunne gå så galt på den portal, der servicerer omkring fire millioner danskere med NemID.

Læs også:

Sådan vil kommuner få danskerne til at betjene sig selv




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere