Artikel top billede

Samsung på vej med stime af open source-telefoner

2013 ser ud til at bydehele fire nye, stærke udfordrere i mobilmarkedet.

Læs også: It-kæmper udvikler på nyt Linux-styresystem til mobiler.

Computerworld News Service: Samsung har planer om i år at lancere sine første mobiltelefoner baseret på Tizen, der er et Linux-baseret styresystem, der hovedsageligt skal konkurrere med Googles Android.

Tizen udvikles af Samsung og Intel delvist for at gøre de to selskaber mindre afhængige af Android, der er styresystemet på cirka to tredjedele af alle smartphones, der sælges i dag.

Apples iOS er det næstmest populære mobil-styresystem på markedet, men er ikke tilgængelig for tredjeparter.

Samsung er verdens største producent af mobiltelefoner, så alene dette selskabs opbakning vil kunne give Tizen et stærkt indledende fodfæste i markedet.

Kommer i år

Men en pressemeddelelse fra Samsung indeholder ingen oplysninger om, hvilke typer telefoner der får det nye styresystem eller nøjagtigt hvor mange, der er tale om.

"Vi har planer om at sende nye konkurrencedygtige Tizen-enheder på markedet i år og vil afhængig af markedsvilkårene fortsætte med at udvide produktlinjen," skriver selskabet i en e-mail, der citeres af Bloomberg News.

I forrige uge rapporterede en japansk avis, at Japans største mobilselskab, NTT DoCoMo, havde indvilget i at understøtte Tizen og havde planer om at lancere en telefon baseret på platformen i år.

Samsungs udtalelse kommer også blot én dag efter, Canonical offentliggjorde planer om at lancere en udgave af Ubuntu til smartphones.

Ubuntu vil i år blive promoveret overfor telefonproducenterne og de første telefoner vil muligvis begynde at dukke op sidst på året eller i starten af 2014.

Med disse to nye Linux-baserede mobil-styresystemer ser det ud til, at der i 2013 vil ske interessante ting i mobilmarkedet, især i lyset af, at Windows Phone 8 blev lanceret for nyligt, mens BlackBerry 10 vil blive lanceret af Research In Motion 30. januar.

Et afgørende spørgsmål for alle fire nye konkurrenter er udbuddet af populære apps. Microsoft forsøger at få udviklerne til at skabe Windows Phone 8-udgaver af nogle af de mest populære mobil-apps og brugerne kan da også i dag, et par måneder efter lanceringen, finde udgaver af mange af dem i Windows Store.

Læs også: It-kæmper udvikler på nyt Linux-styresystem til mobiler.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere