Artikel top billede

Nyt værktøj kan bryde din kryptering med et snuptag

Kryptering af diskenheder med populære krypteringsprogrammer er sårbar overfor nyt værktøj, der i særlige tilfælde kan finde krypteringsnøglen i hukommelsesdumpfiler.

Computerworld News Service: De russiske kodeknækkere hos ElcomSoft har lanceret et nyt produkt, der kan finde frem til koden til filer, der er krypteret med BitLocker, PGP og open source-favoritten TrueCrypt, hvis ikke de krypterede diskenheder er blevet sikkert afmonteret.

Det er kun en lille sårbarhed i disse systemer til kryptering, som ElcomSofts nye værktøj Forensic Disk Decryptor udnytter, men den kan i visse tilfælde være nyttig i forbindelse med for eksempel efterforskning.

En diskenhed, der er krypteret med et af disse programmer, er normalt beskyttet ved hjælp af en adgangskode, der i praksis ikke kan knækkes af nogen kendt brute force-metode, så længe det er tilstrækkeligt langt og komplekst.

Ligger som filer

Men når denne adgangskode er indtastet og diskenheden er åbnet, ligger nøglen til at få adgang til denne diskenhed og dens filer i hukommelsen som dumpfiler eller (i det tilfælde at pc'en er gået i dvale) som dvalefiler, forklarer ElcomSoft.

Disse midlertidige filer giver adgang til den nøgle, der anvendes til at sikre diskenhederne, hvis man har adgang til pc'en, mens den er tændt eller i dvale.

Disse filer kan også findes på et system, der er slukket, hvis pc'en gik i dvale, mens den krypterede diskenhed var åben, før pc'en blev lukket ned.

Kort sagt er filer, der er krypteret med BitLocker, PGP og TrueCrypt, stadig beskyttede mod dette nye værktøj, så længe de krypterede diskenheder åbnes eller monteres og derefter lukkes og afmonteres ordentligt igen.

Dvaletilstand bør slås fra

Dermed slettes nemlig det ubeskyttede hukommelsesdump.

For at højne sikkerheden yderligere bør man slå dvaletilstand helt fra.

ElcomSoft oplyser ikke i detaljer, hvordan firmaet finder og analyserer de hukommelsesdumpfiler, der bruges til at finde krypteringsnøglerne, selvom firmaet erkender, at teknikken - især den via FireWire - ikke ligefrem er ny; den debatteres bare ikke særlig ofte.

"Det nye produkt inkluderer algoritmer, der gør det muligt for os at analysere dumps af computeres hukommelse og her finde områder, der indeholder krypteringsnøgler," forklarer ElcomSofts topchef, Vladimir Katalov, i et blogindlæg om det nye værktøj.

"Nogle gange opdages nøglerne ved hjælp af analyse af byte-sekvenser og nogle gange ved at undersøge krypto-containernes interne struktur. Søgning efter PGP-nøgler kan gøres betydeligt hurtigere, hvis man kender den eksakte krypteringsalgoritme."

Værktøjet koster 1.700 kroner og har som målgruppe blandt andet kriminalteknikere, der arbejder for politimyndigheder. Her kan der være brug for at opnå adgang til krypterede data i forbindelse med efterforskning af forbrydelser.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere