Artikel top billede

LEGO kommer med ny robot-platform

Nu er LEGO klar med den tredje generation af sine Mindstorms-robotter.

På Consumer Electronics Show i Las Vegas har den danske LEGO-koncern præsenteret den tredje generation af sin programmerbare robot-platform Mindstorms. Det nye EV3 sæt kommer i årets anden halvdel og skal koste omkring 3.000 kroner.

LEGO fortæller, at den nye generation er lettere at programmere end forgængeren, men samtidig skulle der være langt flere funktioner og muligheder for at "hacke" systemet.

Kernen i sættet er en såkaldt P-Brick, der indeholder en ARM9-processor. Forgængeren NXT brugte en ARM7. Der er også 16 MB Flash-hukommelse og 64 MB RAM. Det er ikke meget i forhold til en almindelig smartphone, men det betyder alligevel, at robotterne kan lagre og afvikle simple programmer.

Det er selvfølgelig også muligt at styre robotten med en iPhone eller Android-mobil, og der er en integreret USB-port og indstikplads til SD-kort. P-Brick bruger en Linux-baseret firmware.

Der er tre interaktive servo-motorer, to berøringsfølsomme sensorer og en infrarød føler, som kan måle afstand og bevægelse, samt en farve-sensor.

Sættet leveres med byggevejledninger til 17 forskellige robotter, herunder den humanoide "Everstorm" og "Spiker", der ligner en skorpion. Sammen med Autodesk har LEGO udviklet 3D-vejledninger, hvor man kan få vist modellen fra alle vinkler i den pågældende app.

Mindstorms kommer også i en særlig version til skoler, Educations EV3, hvor eleverne skulle være i stand til at designe og bygge en robot i løbet af 45 minutter.

Det grafiske udviklingsværktøj Labview fra National Instruments bruges til at programmere robotterne. Men det skulle også være muligt at indkode simple programmer direkte i P-Brick uden at tænde computeren.

Den nye robot-platform er fuldt kompatibel med forgængeren, NXT, så man kan bruge sensorer og andre komponenter fra de gamle robotter og programmere NXT-hardware med den nye software.

Den første generation af Mindstorms kom helt tilbage i 1998, og den anden generation NXT blev lanceret for seks år siden på CES i Las Vegas.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere