Artikel top billede

Nyt super-glas gør dine gadgets stærke som en gorilla

Den nye generation af Cornings Gorilla Glass skulle være tre gange bedre til at modstå ridser og skrammer.

Glasfirmaet Corning præsenterer den tredje generation af sit superstærke Gorilla Glass på Consumer Electronics Show i Las Vegas. Det særlige glas, der er meget modstandsdygtigt overfor ridser og skrammer, bruges allerede i mere end en milliard mobile enheder - især smartphones.

Det nye Gorilla Glass 3 skulle være endnu stærkere end forgængeren. Ifølge Corning er glassets hårdhed øget markant. Selv hvis der kommer ridser i glasset, så skulle de være meget svære at se. Ridsernes synlighed er reduceret med 40 procent.

Corning mener ligesom, at man har "genopfundet glasset" ved at analysere atomernes struktur og deres sammenkædning.

Det skulle betyde, at Gorilla Glass 3 er tre gange bedre til at modstå ridser og skrammer, skriver CNET.

Corning arbejder også løbende med at gøre glasset tyndere og forbedre billedkvaliteten.

Der er ingen produkter med Gorilla Glass 3 på CES, men de første produktannonceringer skulle komme i de næste par måneder.

Det superstærke glas bruges allerede i næsten 1.000 forskellige produkter og det er alt fra telefoner og tablet-pc'er til fjernsyn og computere.

Det oprindelige Gorilla Glass blev lanceret sammen med den første iPhone i 2007. Det bygger på teknologi til glasfremstilling, der blev udviklet helt tilbage i 1960'erne. En historie, der bliver genfortalt i denne Wired-artikel.

Gorilla Glass 2, der kom sidste år, havde en tykkelse på blot 0,8 millimeter.

Sidste år havde Corning installeret en hel videovæg dækket med Gorilla Glass på sin CES-stand i Las Vegas for at demonstrere, at det også kan bruges til de helt store skærme.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere