Artikel top billede

Gadget-fans strømmer til Las Vegas

Det store Consumer Electronics Show i Las Vegas byder på mange spændende nye produkter.

I dag åbner dørene til den store messe for forbrugerelektronik, Consumer Electronics Show (CES), i spilbyen Las Vegas, og det ser ud til at det er de helt tynde ultrabook-computere og tablet-pc'er, der står i centrum i år.

Både Intel, AMD og Nvidia er klar med nye mobile processorer, og der er også nye fjernsyn med høj opløsning, som enten kaldes Ultra HD eller 4K.

De første måneder af året er traditionelt en travl periode i elektronik-branchen.

Først kommer den store CES i Las Vegas, hvor man sætter pejlemærkerne for det kommende år, og så følger mobilbranchens mekka, den store Mobile World Congress i februar i det solrige Barcelona.

I marts følger så den efterhånden lettere falmede Cebit-messe i Hannover.

Stort set alle de betydningsfulde producenter er taget til Las Vegas for at præsentere deres nye produkter, men der er enkelte bemærkelsesværdige undtagelser.

Apple og Microsoft er ikke med

Apple er ikke med på CES og Microsoft har også sagt farvel.

Det var ellers tradition for, at Microsoft-chefen afleverede den årlige åbnings-keynote på CES, men det sluttede i 2012.

Microsoft vil hellere holde kontakten med kunderne gennem andre kanaler og det betyder også, at softwaregiganten ikke engang har sin egen stand i år.

Det er et markant skifte i forhold til tidligere, hvor Microsoft var den dominerende spiller på CES og typisk inviterede forskellige berømtheder til at stå på scenen sammen med Bill Gates og Steve Ballmer.

CES ville ellers være en oplagt mulighed for at præsentere det nye Windows 8 og Windows Phone 8 sammen med de nye Surface tablet-pc'er. Men Microsoft har meldt afbud.

I stedet er det Qualcomm, der har overtaget opgaven med at holde åbningstalen på CES.

Trods Microsofts fravær er messearealet denne gang større end nogensinde.

Der er omkring 176.000 kvadratmeter i Las Vegas Convention Center og to hoteller.

Ifølge messechef Gary Shapiro har man solgt alle standene.

"Hvis vi havde haft mere areal, havde vi også været i stand til at sælge det," som han siger til avisen USA Today.

Det er brancheforbundet Consumer Electronics Association (CEA), som har været den officielle arrangør af messen i de sidste næsten 20 år.

Her har man kun begrænsede forventninger til væksten i det kommende år.

På et pressemøde inden messens officielle åbning kunne CEA fortælle, at man kun regner med en vækst på et par procent i USA, mens det er lande som Kina, Indien og Brasilien, der stormer frem lige nu.

Det ventes at producenterne af forbrugerelektronik vil hente 44 pct. af deres omsætning i de såkaldte "emerging markets" i år, mens det kun var 36 pct. i 2009.

Langt den største del af omsætningen kommer fra salget af smartphones og tablet-pc'er, mens konsoler og fjernsyn udgør en mindre del.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere