Artikel top billede

CIO i Danske Spil: Nye roller til alle it-ansatte

Danske Spil vil i løbet af de kommende år skille sig af med alle nørder i et opgør med de klassiske it-dogmer. Se her, hvad de it-ansattes nye roller i stedet bliver.

Læs også:
ISS: Disse store it-udviklingsprojekter vil vi satse på

Gode råd: Sådan skal du indregne kravspecifikationen i dit it-projekt

Den klassiske it-mand med fedtede briller og rød Coca-Cola i glasset er på vej ud hos Danske Spil.

"Det er hårdt for it-kulturen, at vi måske dør. Men i virkeligheden sker det jo fordi, at it sejrer, og bliver en naturlig del af alle processer," siger it-direktør Søren Weeke.

Søren Weeke kalder det et opgør med de klassiske it-dogmer, når spil-virksomheden indenfor fire år transformerer drift og udviklingsmandskabet til Business Relationship Managers.

It-direktør Søren Weeke forventer, at omformningen af it-afdelingen på 70 mand sikrer hurtigere produktlancering.

"Vi udfører ændringen meget aggressivt, fordi vi mener, at vi skal udnytte chancen til at komme foran de andre," siger Søren Weeke.

Her er medarbejdernes nye rolle

It-medarbejderne gennemfører et totalt skift fra udførende til styrende.

"Vores it-afdeling skifter rolle til at være indkøber og kravspecificerende, og det er noget, jeg gerne ser udført henover de næste tre til fire år," siger Søren Weeke og fortsætter:

"Vi kommer tættere på det, som andre virksomheder kalder Business Relationship Managers i it-afdelingen."

Selvom det i fremtiden kommer til at handle mere om leverandørhåndtering end klassisk it-ydelse, vil der stadig være behov for visse it-specifikke kompetencer.

"Indkøbte systemer skal stadig konfigureres. Men det bliver en lettere udviklingsgrad fremfor vores tidligere løsninger, som vi selv byggede op helt fra bunden," siger Søren Weeke.

Sådan skal forandringerne udføres

Søren Weeke har en helt klar plan for, hvordan forandringerne skal realiseres.

"Vi laver en kraftig opgradering af vores folk. Uddannelse og efteruddannelse sikrer, at vi kan klare opgaverne omkring leverandørstyring," siger Søren Weeke.

it-direktør mener dog, at forandringerne vil være en udfordring for visse dele af virksomheden.

"Som organisation er det ikke svært, men for den enkelte person, er det krævende, hvis man ikke har prøvet det før," siger han. 

Forandringen skal sikre hurtigere produktlancering
Årsagen til forandringerne skal findes i Danske Spils ønske om, at kunne levere spillene endnu hurtigere til kunderne.

"Vores båndbredde var for lille. Det betød, at vi ikke kunne opnå vores mål om at servicere vores kunder bedre. Vi kunne ikke nå at komme i markedet med vores spil," reflekterer Søren Weeke og afslutter:

"I dag køber vi spillet hos leverandøren, så opsætningen, netværk, servere og videreudvikling er outsourcet. Integrationen foregår derefter i vores egen platform,"

Læs også:
ISS: Disse store it-udviklingsprojekter vil vi satse på

Gode råd: Sådan skal du indregne kravspecifikationen i dit it-projekt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere