Artikel top billede

Her er verdens 10 mest populære programmeringssprog

Er det Java eller C, der er det mest udbredte programmeringssprog. Få svaret her.

Programmeringssproget C ligger nummer et over de mest populære sprog i 2012. 

Det imperative programmeringssprog C, som størstedelen af UNIX for eksempel er skrevet i, har dermed sidste år vippet Java af pinden som det mest populære. 

Det viser en årsopgørelse, foretaget af Tiobe Software, som har udgivet sit indeks over udbredelsen af de mest udbredte programmeringssprog.

Beregningerne er baseret på antallet af faglærte programmører verden over, kurser og tredjepartsleverandører. Herudover er søgninger i Google, MSN, Yahoo, Wikipedia og YouTube også medregnet.

Et magtskifte

Ifølge opgørelse havde C omkring 17.85 af markedet i starten af januar 2012, og dermed har C holdt sin førsteplads siden starten af året. 

Java følger dog tæt trop med 17.41 procent af markedet.

Ifølge et kurvediagram på Tiobe Softwares hjemmeside, har Java siden midten af 2005 næsten altid ligget foran C.

Men siden starten af 2012 har C altså overtaget den position. 

Du kan se det samlede indeks og kurvediagram her

Årets højdespringer

Ifølge opgørelsen fra Tiobe kan man også se hvilket sprog, der i løbet af året har opnået den største markedsandel i 2012.

I den forbindelse er Obejctive-C for anden gang i træk udråbt som årets vinder.

"Den største grund til, at Objective-C vinder, er selvfølgelig på grund af den voksende forretning indenfor mobilapplikations-udvikling," skriver Tiobe Software.

Dog mener Tiobe, at vi næppe vil se sproget tage mange flere procenter på markedet, da det sandsynligvis har nået dets topniveau.

Andre interessante tendenser er, at 2012 har budt på en genfødsel af det primært danskudviklede C++ og det dynamiske Python.

Derimod har C# - måske bedre kendt som C Sharp - ikke klaret sig særlig godt. Tiobe Software vurderer, at det skyldes dets sene start på mobilmarkedet.

Det vil 2013 byde på

Tiobe har også et par forventninger til hvilke sprog, der vil sætte de mest markante kodespor i 2013.

"Dark horses i 2013 bliver JavaScript og MATLAB. JavaScript fordi det spiller en stadig vigtigere rolle i stort set alle programmer nu til dags, og MATLAB fordi det de seneste par er blevet de facto standard for numerisk analyse," lyder det på hjemmesiden. 

Listen fra Tiobe er en indikation på populariteten af programmeringssprogene, og siger altså ikke noget om, hvad der er det bedste, eller hvilket sprog der er skrevet flest linjer kode i.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere