Artikel top billede

Vil du ringe med denne 16 centimeter lange kinesermobil?

Hvor går grænsen for skærmstørrelsen på en mobil? Kinesiske Huawei mener, at vi sagtens kan bruge 6,1 tommer mobiler som Ascend Mate, der netop er lanceret. Se Android-telefonen her.

Hvad bruger du mest din mobil til?

Opkald, apps eller internet? 

Hvis du mest holder meget af at tale længe i telefon, så kan det godt være, at Huawei Ascend Mate ikke er noget for dig.

Android-mobilen er nemlig udstyret med en skærm på 6,1 tommer, og den er 16,3 centimeter lang og 8,5 centimeter bred, og det er derfor noget af en basse at holde op til øret.

Det er ikke langt op til en 'rigtig' tablet-pc som Google Nexus 7 på syv tommer.

Vægten er i øvrigt også høj sammenlignet med en traditionel mobil, der typisk ligger omkring 130 gram.

Nålen på badevægten viser, at Huawei Ascend Mate har en kampvægt på 198 gram, så det er bestemt en telefon med gods i.

Selv om skærmen er stor, er skærmens opløsning ikke vokset i forhold til andre topmobiler som eksempelvis HTC One og Samsung Galaxy S III på 4,7 og 4,8 tommer. Opløsningen er nemlig den samme: 1280 gange 720 pixel.

Konkurrenten Sony har netop lanceret sin Xperia Z på fem tommer, men den nye topmobil fik en noget højere opløsning, nærmere bestemt 1920 gange 1080 pixel - altså fuld HD.

Men det får man ikke med Huawei Ascend Mate, selv om den har en markant højere skærmstørrelse.

Til gengæld er telefonen udstyret med et på papiret ret heftigt batteri. Det er 4050 mAh, mens de fleste telefoner nøjes med cirka 2000 mAh. Derfor burde telefonen kunne holde sig i live i lang tid, også selv om den store skærm ofte er tændt.

Ifølge Huawei kan Ascend Mate holde til to dages brug på en enkelt opladning, men det kommer naturligvis meget an på ens brugsmønster.

Mobilen er udstyret med et otte megapixelkamera, og med sin 1.5 GHz quadcore processor kører telefonen Android i version 4.1 også kaldet Jelly Bean.

Huawei Ascend Mate forventes at lande i de europæiske butikker engang efter sommerferien. Det er endnu ikke klart, hvad den kommer til at koste.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere