Artikel top billede

Rygterne syder: Kommer der en Facebook-mobil i morgen?

I morgen vil Facebook præsentere pressen for en nyhed. Der gættes på, at det er tale om en stor mobil-nyhed.

Journalister fra hele verden blev i sidste uge inviteret til en "særlig begivenhed", der i morgen finder sted i Facebooks hovedkvarter i Silicon Valley.

Det er endnu uvist, hvad Facebook ønsker at præsentere for pressen.

Men meget tyder på, at der er tale om en større produktlancering, og ifølge det hedeste rygte vil Facebook præsentere en særlig Facebook-telefon, der længe kun har eksisteret som et eksotisk rygte i den internationale teknologiverden.

Zuckerberg har tidligere afvist

For få uger siden nævnte ComON Facebook-telefonen som et af de nye banebrydende gadgets, vi håber vil se dagens lys i 2013.

Men Facebook-stifteren Mark Zuckerberg har ved flere lejligheder afvist, at Facebook er i gang med at bygge en smartphone.

På trods af afvisningerne er folk dog blevet ved med at råbe "ulven kommer". Det er sket så ofte, at der er god grund til at forholde sig skeptisk, når rygtesmedene nu igen galer op om, at Facebook-telefonen kommer. 

Men ifølge Techcrunch-bloggeren MG Siegler kan det meget vel vise sig, at de folk der tidligere har råbt ulven kommer, alligevel ender med at få ret.

Kilder peger på mobil-nyhed

På Techcrunch skriver Siegler nemlig, at Facebook ifølge hans kilder rent faktisk vil præsentere en større mobil-relateret nyhed i morgen.

Der er ikke nødvendigvis tale om en rendyrket Facebook-telefon. Muligvis vil der være tale om en telefon, der kører et styresystem, som er helt eller delvist udviklet af Facebook, men hvor hardwaren er produceret af en allerede eksisterende smartphone-producent.

Eksempelvis skrev nyhedsbureauet Bloomberg sidste år, at HTC angiveligt samarbejder med Facebook om at lancere en Facebook-telefon.

Og netop HTC har tidligere produceret Android-smartphonen ChaCha, der blev til i samarbejde med Facebook.

ChaCha-smartphonen var udstyret med et lille blinkende Facebook-logo samt et fysisk tastatur, der skulle gøre det lettere at skrive sms-beskeder og statusopdatering på Facebook. Men telefonen tiltrak sig dog kun begrænset opmærksomhed, hvilket sandsynligvis skyldes, at den grundlæggende ikke adskilte sig synderligt fra de fleste andre Android-smartphones på markedet.

Derfor er lanceringen "a big deal"

Samarbejdet med HTC er også tidligere blevet beskrevet af teknologi-mediet All Things D, der for knap et år siden fortalte, at telefonprojektet internt i Facebook går under kodenavnet Project Buffy.

Ifølge All Things D-artiklen vil en kommende Facebook-telefon sandsynligvis bygge på en stærkt modificeret udgave af Googles Android-styresystem.

En teori som MG Siegler fra Techcrunch også bakker op om. Det er eksempelvis også denne vej, som Amazon har valgt med sin Kindle Fire-tablet.

Ifølge Siegler vil det sandsynligvis være alt for ressourcekrævende, hvis Facebook skulle designe sit eget styresystem helt fra bunden.

En anden - og måske knap så realistisk - mulighed er, at Facebook vælger HP's styresystem WebOS, der ligesom Android er blevet gjort tilgængelig som opensource.

Blogger: Det er en "big deal"
Indbydelsen som Facebook har udsendt giver dog ikke mange hints om, hvad der er i vente. Facebook skriver blot: "Come and see, what we're building".

Derfor må vi vente til tirsdag klokken 19 dansk tid, hvis vi ønsker at se, hvad Facebook har i ærmet. Men ifølge MG Sieglers kilder er der dog ikke tale om en mindre produktlancering, men" a big deal.

Et synspunkt, der ifølge Siegler understøttes af, at Facebook ikke blot har inviteret amerikanske journalister. Synkront bliver der også afholdt en event i London for journalister fra resten af verden.

Læs også:
 

Vi glæder os sygt meget: Syv gadgets der kommer til at rocke i 2013 

Zuckerberg afviser: Facebook vil ikke lave sin egen smartphone




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere