Artikel top billede

Hedder Nokias fremtid stadig Windows Phone? Det har Computerworlds læsere en holdning til. (Foto: Mikkel William Nielsen)

Computerworlds læsere: Dette skal Nokia satse på

Skal Nokia fortsætte med at satse på Windows Phone eller i stedet vælge Android? Det spørgsmål har rigtig mange Computerworld-læsere svaret på.

Læs også:

Afstemning: Skal Nokia sadle om og satse på Android?

Ren nedtur: Windows Phone skuffer slemt

Skal Nokia begynde at producere telefoner med Android?

Det spørgsmål stillede vi i sidste uge her på Computerworld.

Nokia har i de senere år været igennem en yderst alvorlig krise, og samtidig har Windows Phone endnu ikke givet virksomheden det comeback, den har brug for.

Derfor er der også mange, der har en holdning til Nokias fremadrettede strategi.

Her er resultatet

Der blev afgivet 1.646 stemmer i vores afstemning.

Mest interssant er det, at 38 procent mener, at Nokia skal holde fast i Windows Phone, mens 34 procent mener, at Nokia også skal producere Android-telefoner.

14 procent mener desuden, at Nokia helt skal droppe Windows Phone og i stedet satse på Android.

Resultatet ser således ud:


Den seneste uge har faktisk budt på lyspunkter for Nokia.

Selskabet har præsenteret fornuftige salgstal for fjerde kvartal, og det har nu fået blandt andre Sydbank til at komme med en købs-anbefaling af Nokia-aktien under overskriften "svagt lys for enden af tunnellen."

"Opjusteringen af indtjeningen i fjerde kvartal 2012 giver os øget tiltro til, at Nokia vil få succes med den gennemgribende transformation af både selskabets produktportefølje og omkostningsstruktur," skriver Sydbank blandt andet.

Et afgørende år for Nokia

Sydbank hæfter sig i aktie-analysen ved, at omsætningen i Nokias mobildivision er som ventet.

"Nokia har solgt 86,3 millioner telefoner i fjerde kvartal 2012, hvilket er lidt lavere end vores estimat på 87,4 millioner."

"Vi noterer os, at Nokia sælger 4,4 mio. Lumia telefoner i kvartalet - hvilket er marginalt bedre end vores salgsforventning på 4,1 millioner," lyder det fra Sydbank.

"Nokia skal i de kommende kvartaler for alvor overbevise investorerne om, at Lumia-telefonerne kan blive en salgssucces. Vi forventer en gradvis acceleration af salget af Lumia-telefoner i løbet af 2013, der bliver året som afgør Nokias fremtid som smartphone producent."

Derfor valgte Nokia Windows Phone

Da Computerworld mødte Nokia-topchef Stephen Elop i Danmark i november, stillede vi ham følgende spørgsmål:

Hvis du kunne skrue tiden tilbage med et par år, hvorfor ville du så ikke vælge Android?

"Grunden til, at vi ikke valgte Android for to år siden - og grunden til at vi selv ikke med bagklogskabens fordel ville have valgt Android - er et ord: Differentiering."

"Vi mente og var bekymrede for, at hvis vi valgte Android, så ville vores muligheder for differentiering og for virkelig at skille os ud hurtigt nok, være meget, meget ringe," svarede Stephen Elop blandt andet.

Læs også:

Nokias fald fra tinderne: Sådan mistede giganten grebet

Denne smartphone-producent fik lammetæv i 2012




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere