Artikel top billede

Trods Oracle-opdatering: Hold fortsat Java ude af din browser

På trods af Oracles sikkerhedsopdatering i Java, advarer den amerikanske regering fortsat mod at benytte Java i webbrowsere. Læs forklaringen her.

Selv om store dele af it-verdenen har åndet lettet op, efter Oracle har lynlappet kritiske sikkerhedshuller i Java 7, er alt tilsyneladende ikke fryd og gammen.

For nu går det den officielle amerikanske sårbarhedsdatabase (National Vulnerability Database), der er den amerikanske regerings database over software-sårbarheder, mod strømmen og advarer fortsat mod brugen af Java i webbrowsere.

Den oprindelige advarsel fra Homeland Security fra torsdag 10. januar er blevet opdateret på National Vulnerability Database med endnu en advarsel oven på Oracles sikkerhedsopdatering. 

Her advares der med, at der fortsat er sårbarheder i JMX MBean (Java Management Extensions).

"Medmindre det er absolut nødvendigt at køre Java i browsere, så bør Java deaktiveres [...], selvom der er opdateret til Java 7u11. Det vil hjælpe med at mindske andre Java-sårbarheder, der kan blive fundet fremover," lyder rådet på National Vulnerability Databases hjemmeside.

Tidligere er det kommet frem, at Oracle allerede i oktober 2012 blev advaret om sikkerhedshuller i Java 7.

Ikke umiddelbart kritisk

National Vulnerability Databases hjemmeside lyder de samme advarsler fra slutningen af sidste uge om, at skadelig kode kan afvikles på computere, der har været inde på hackede hjemmesider, hvor der er lagt ondsindede links, som brugerne har klikket på.

Det officielle danske sikkerhedscenter i Danmark, DK-CERT har op mod Computerworlds deadline kun haft mulighed for at skimme sikkerhedsadvarslen fra USA.

"Umiddelbart er det ikke en kritisk sårbarhed, men det er åbenbart nok til, at amerikanerne anbefaler, at man holder Java ude af browseren," lyder det fra DK CERT's chef, Shehzad Ahmad.

Computerworld har forgæves forsøgt at indhente en kommentar fra Oracle Danmark, som undersøger den fortsatte amerikanske advarsel mod brugen af Java 7 i browsere.

Skulle du ønske at slå Java fra i din browser (igen), kan du her læse, hvordan du gør det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere