Artikel top billede

Dell sat til salg - forhandler med mulige nye ejere

Dell forhandler med to købere om et salg af selskabet.

Dell er angiveligt i forhandlinger med to kapitalfonde om nyt ejerskab, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Det drejer sig om de to kapitalfonde TPG Capital og Silver Lake. En aftale kan være på trapperne ganske snart, hedder det.

Ifølge Bloomberg er akilleshælen de to kapitalfondes pengetanke, som kan vise sig at være for små til at kunne løfte et køb af Dell.

Ligeledes overvejer TPG Capital og Silver Lake nøje, hvordan et muligt køb af Dell kan føre til en lukrativ exit om nogle år.

Ifølge Bloomberg er adskillige stor-banker blevet kontaktet med henblik på at drøfte finansieringsmuligheder i den seneste tid.

Dell havde i sidste uge en formel markedsværdi på 18,9 milliarder dollar - omkring 106 milliarder kroner.

For Dell er ideen med at lade sig afnotere fra børsen og overtage af de to kapitalfonde, at det kan sætte ekstra skub i selskabets behov for vækst.

Fordele ved privat ejerskab

Med et privat ejerskab kan Dell samtidig slippe for at bruge kræfter på at leve op til de relativt mange offentligheds-krav, som et børsnoteret selskab er underlagt.

Dell har i de seneste år været i gang med en større transformation mod at blive service-leverandør. Det er en voldsom transformation, der har sat selskabets omsætning under pres, mens aktien har været relativt stillestående.

Du kan læse mere om den store transformation her: Dells udfordring: At genføde sig selv som noget andet.

Aktiemarkedet har taget særdeles godt imod rygterne. Dell-aktien er således steget hele 13 procent, efter Bloomberg bragte opkøbsrygtet til torvs.

Det gør, at topchef og stifter Michael Dell i stigende omfang bliver mødt af vækstkrav fra aktionærerne.

Læs også:

Pc-salg styrtdykker dramatisk for Dell.

Dell vil skære milliarder af sine omkostninger.

Mød Michael Dell: Manden i spidsen for det hele.

Dells udfordring: At genføde sig selv som noget andet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere