Artikel top billede

Læserne: Det kommer der til at ske i it-året 2013

Microsoft sætter Surface RT til salg i Danmark, Apple præsenterer sin fladskærm, og der kommer nye udgaver af Xbox samt PlayStation. Her er læsernes bud på, hvad der kommer til ske i it-verdenen i år.

Spørgsmål 1-7

I begyndelsen af året gav vi jer læsere en udfordring: Hvad kommer der til at ske på it-fronten i 2013?

Med en tipskupon skulle der svares ja og nej til 13 forskellige spørgsmål, og nogle af dem var I meget enige om, mens der var mere splittes blandt andre. 748 læsere deltog i undersøgelsen.

Her er en oversigt over spørgsmålene og jeres svar.

1. Der har i flere år været rygter om, at Apple er på vej med et fladskærms-tv. Vil Apple i 2013 lancere det længe ventede fjernsyn?

Det kommer til ske. Hvis vi skal tro jeres udmelding. Næsten 70 procent vurderer, at Apple viser en ny fladskærm frem i løbet af de næste 12 måneder.

2. Hidtil er Danmark blevet forbigået, når det gælder Microsofts nye tablet, Surface RT. Vil 2013 være året, hvor den lanceres i Danmark?

Også her er der enighed. I høj grad. Hele 82 procent af læserne mener, at Surface RT slippes løs i butikkerne herhjemme.

3. Apple lancerede i 2012 sin iPad Mini. Kommer der i 2013 en ny udgave af iPad Mini - denne gang med Retina-skærm?

Igen er svaret ja. Igen er det næste 70 procent af læserne, som mener, at Apple giver iPad Mini en bedre skærm i 2013.

4. Nokia har været i krise i en del år. Vil Microsoft i 2013 købe den finske mobilgigant, der storsatser på softwaregigantens Windows Phone?

Så kom der et klart nej. Det kommer ikke til at se. Hele 85 procent ryster på hovedet, og Nokia vil stadig være på finske hænder, når året er slut.

5. Samsung havde i 2012 stor succes med sin mobil Galaxy S III, som har en skærm på 4,8 tommer. Vil den næste Galaxy S have en endnu større skærm?

Flertallet siger nej. Det er næsten 70 procent af læserne, som har deltaget i undersøgelsen, der ikke kan forestille sig en Galaxy S med større skærm end 4,8 tommer.

6. Firmaet Better Place kæmper for at skabe et gennembrud for elbilen herhjemme, men det kniber med udbredelsen. Vil Better Place gå konkurs i 2013?

Hos Better Place kan de tage det roligt, hvis man skal tro læsernes forudsigelse. Firmaet kommer ikke til at gå konkurs, mener igen cirka 70 procent af læserne.

Spørgsmål 8-13

7. Det er efterhånden seks og syv år siden, at Sony og Microsoft sendte deres seneste konsoller på gaden. Vil BÅDE Xbox 360 og PlayStation 3 blive erstattet af nye modeller?

Ja, siger lidt over 60 procent af læserne. Så det kan være, at der ligger en ny konsol under juletræet til december 2013. 

8. Apple lancerede i 2012 sin iPhone 5. Får mobilen en efterfølger, iPhone 5S, inden den 1. juli 2013?

Nej, Apple er ikke hurtige nok, eller firmaet vil gerne lade iPhone være i spotlightet en tid endnu. I hvert fald mener 60 procent af læserne, at en lancering af iPhone 5S ikke kommer til ske inden sommerferien. 

9. Nokia har et tæt samarbejde med Microsoft omkring Windows Phone. Vil finnerne i 2013 ud over telefoner også lancere en tablet-pc?

Det blev et helt klart måske. Faktisk deler læserne sig i to næsten lige store lejre. 51 procent tror på en lancering af en Nokia-tablet, mens 49 procent ikke tror på, at det kommer til at ske. 

10. Flere millioner danskere har Facebook-profiler. Får det danske kongehus - eller et medlem af kongehuset - en officiel profil på det sociale netværk?

Hverken dronning Margrethe eller nogle af de andre kongelige kaster sig ud i Facebook det kommende år Det vurderer næsten 75 procent af læserne. Så du får ikke mulighed for at kaste et 'like' efter Frede og Mary. 

11. Google har tidligere lukket flere af sine sociale webtjenester som Buzz og Wave. Vil Google+ lide samme skæbne i 2013?

Nej, Google+ vil ikke blive lukket. Det er næsten 75 procent af læserne enige om. 

12. De tre mest populære søgeord på den danske udgave af Google har i flere år været: Facebook, YouTube og Google. Vil det ændre sig i 2013?

Der er ingen håb for nye ord på top 3 listen. 70 procent af læserne mener ikke, at den vil ændre sig i 2013. 

13. Google har ved flere lejligheder fremvist sine futuristiske briller med kodenavnet Project Glass, men brillerne er endnu ikke i de amerikanske butikker. Vil det ske i 2013?

Nej, Google er ikke klar endnu. Det mener cirka 60 procent af læserne, mens de øvrige 40 procent regner med, at de futuriske briller sættes til salg. 

Et kig på listen i december

Vi kigger på listen igen i slutningen af december og gør status over året, der gik. 

Der er en præmie til den læser, som har flest rigtige besvarelser. Hvis der er flere, som ramt plet, trækker vi lod mellem dem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere