Artikel top billede

Google udvikler laser-tastatur

Google har søgt om patent på en laser, der projicerer et virtuelt tastatur på din underarm.

En af de store udfordringer i udviklingen af Googles meget omtalte databrille er, hvordan brugeren skal kommunikere med enheden. Google Glass brillen har en mikrofon og en knap til at tage billeder, men det er ikke nok, hvis man f.eks. vil skrive en lang besked. Den første prototype har derfor en trackpad, der spændes fast til underarmen. Men det kan gøres smartere. Google har nu søgt om patent på en lille laserprojektor, der indbygges direkte i brillen og projicerer et tastatur på underarmen.

Det skal så kombineres med et kamera i brillen, som registrerer, hvor man har trykket på det virtuelle tastatur og omdanner det til styresignaler. "Methods and Systems for a Virtual Input Device," lyder overskriften på patentansøgningen, der beskriver, hvordan brugerens egen krop skal fungere som en touch-skærm.

Google-medstifter Sergey Brin optrådte i "The Gabe Newsom Show" sidste sommer, og her viste han en prototype på Google Glass, hvor han stadig havde en trackpad spændt fast til sin arm og betjente den med sin anden hånd. Det er nok for besværligt i praksis.

Der er ingen meldinger om, hvornår Google vil indbygge laser-teknologien i sin brille, men konceptet med at projicere et tastatur er ikke nyt. Det er blot ikke set tidligere indbygget i en databrille.

Helt tilbage i 2002 kom Virtual Keyboard med et system, hvor tastaturet bliver projiceret på en glat overflade. Det skulle bruges sammen med mobiltelefoner, håndholdte computere og pc'er. Siemens viste en mobiltelefon med lasertastatur i 2004, og Samsung kom med et lignende system kaldet "Virtual Screen" i 2006. Men teknologien har aldrig slået igennem.

Google holder to store udvikler-konferencer i San Francisco og New York i de kommende uger, hvor eksterne programmører for første gang får mulighed for at udvikle software til den Android-baserede computerbrille. Den kommer sandsynligvis i handlen senere i år - med eller uden laser-tastatur.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere